stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sta
sta
1 01.08.2020 11:19:30

Stvar je ZELO RESNA: Zaradi NESPOŠTOVANJA UKREPOV že grozi PREDČASEN KONEC sezone?!

Profimedia
Komisar ameriške baseballske lige MLB Rob Manfred je igralcem zagrozil, da bo sezono, ki se je začela pred komaj osmimi dnevi, predčasno končal.

Razlog za takšno grožnjo pa je nespoštovanje higienskih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, saj po njegovem mnenju igralci niso dovolj striktni pri predpisanih protokolih.

Zadnja v nizu tekem, ki so jih morali odpovedati tik pred zdajci, je bila petkova med Milwaukee Brewers in Saint Louis Cardinals. Razlog za odpoved sta bila dva pozitivna koronavirusna testa pri gostujoči ekipi.

Po pisanju ameriških medijev je Manfred, ki ima pooblastila, da lahko sam konča sezono, že opozoril tudi združenje igralcev, da bo zaradi nespoštovanja predpisanih higienskih ukrepov ustavil tekmovanje.


V televizijskih prenosih je bilo videti, da nekateri od baseballistov ne nosijo obveznih zaščitnih mask, pljuvajo in se še naprej pozdravljajo s "petko", kar prav tako ni priporočljivo.

Do prvega žarišča obolelih s covidom-19 je v ligi MLB prišlo pri ekipi Miami Marlins, ki ima 18 okuženih igralcev ter dva trenerja s covidom-19. Ekipa se ni držala varnostnih protokolov med potovanjem v Atlanto pred desetimi dnevi.

Miami Marlins so prejšnji vikend odprli sezono s tremi tekmami v gosteh, po tekmi s Philadelphia Phillies pa so sporočili, da je bila večina ekipa pozitivna na novi koronavirus.

Zato je ekipa ostala v karanteni v Philadelphii, zaradi česar je morala liga odpovedati vse tekme Miamija ta teden, nekatere tekme so morali preložiti tudi Phillies, ekipi New York Yankees in Baltimore Orioles pa sta morali zamenjati razpored.

Članki iz rubrike