Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 30.07.2020 21:45:12

KORONAVIRUS. Perez na drugem testu pozitiven

Reuters
Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je v izjavi za javnost sporočila, da je bil drugi test mehiškega dirkača Sergia Pereza pozitiven na novi koronavirus. Voznik moštva Racing Point bo tako izpustil VN Velike Britanije v Silverstonu, ki bo na sporedu v nedeljo.

Vsi postopki v zvezi s testiranjem Mehičana so bili opravljeni v skladu s priporočili in navodili pristojnih zdravstvenih organov, so še sporočili iz Fie, zato ne pričakujejo dodatnih težav za VN Velike Britanije.

Današnji prvi Perezov test danes ni pokazal povsem jasnih rezultatov, zato je moral pred dirko v Silverstonu v izolacijo, so danes poročale agencije. V izolaciji so tudi tisti, s katerimi je 30-letni dirkač v zadnjem času prišel v stik.

V ekipi ga bo bržčas za naslednjo dirko zamenjal rezervni dirkač Mercedesa, ki sicer Racing Pointu dobavlja pogonske agregate. Za mesto sta kandidirala Belgijec Stoffel Vandoorne in Mehičan Esteban Gutierrez, ki že imata izkušnje iz kraljevskega avtomobilističnega razreda.



Belgijec pa se trenutno pripravlja za nastopanje v svetovnem prvenstvu razreda formula E v Berlinu, medtem ko je Mehičan prisoten v Silverstonu.

Četrta dirka sezone bo na sporedu v nedeljo. Dan prej bodo kvalifikacije, v petek pa bosta na sporedu dva prosta treninga.

V skupnem seštevku vodi šestkratni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes), ki ima pred moštvenim kolegom Valtterijem Bottasom pet točk prednosti. Tretji Max Verstappen (Red Bull) zaostaja že 30 točk.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike