900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ou
ou
3 22.06.2020 10:46:02

NEEEEE! Šampionka RODILA IN UMRLA! Okoliščine šokirajo, PRETRESENI vsi na naših prostorih!

Bobana Momčilović Veličkovi
Instagram
Po kratki in težki bolezni je v 31. letu starosti umrla znana srbska strelka Bobana Momčilović Veličković, je zapisala srbska tiskovna agencija Tanjug. Bobana Momčilović Veličković je na evropskih prvenstvih v norveškem Merakerju 2010 in Finskem Vierumaekiju 2012 osvojila zlati posamični odličji v disciplini zračna pištola.

Bobana Momčilović Veličković, znana srbska strelka, je včeraj umrla v 31. letu starosti. Kot poročajo srbski mediji, je mlada športnica rodila pred tremi tedni. Po porodu je prišlo do zapletov, Bobana naj bi zbolela za preeklampsijo. Preeklampsija je zvišan krvni pritisk in visoka vsebnost beljakovin v urinu med nosečnostjo, kar je lahko vzrok za poznejšo kap, torej smrt v nosečnosti. Vzroki za preeklampsijo še niso znani, znano pa je, da so k njej veliko bolj nagnjene ženske, ki so prvo menstruacijo dobile pred 12. letom. "Zadnje dni so bili njeni možgani brez funkcij. Na žalost otroka ni videla niti enkrat," poroča srbski portal Kurir.


"Danes je srbski šport ostal brez ene od šampionk, ki je bila naš ponos v vsakem pomenu te besede. Preminila je v 31. letu starosti, le nekaj tednov po tem, ko je postala mama. Njena družina je ostala brez prečudovite ženske, Srbija pa brez večkratne šampionke," je včeraj sporočil srbski minister za šport Vanja Udović, novica pa je povsem pretresla srbsko javnost kot tudi celotne tako imenovane naše prostore na področju nekdanje Jugoslavije, kjer so šampionko odlično poznali.  

Bobana Momčilović Veličković je na evropskih prvenstvih v norveškem Merakerju 2010 in finskem Vierumaekiju 2012 osvojila zlati posamični odličji v disciplini zračna pištola. Dvakrat je nastopila na poletnih olimpijskih igrah: v Rio de Janeiru 2016 se je prebila v veliki finale in zasedla sedmo mesto, v Londonu 2012 pa je z zračno pištolo osvojila 22. mesto. Njena osebna trenerka je bila Jasna Šekarić, nosilka petih strelskih kolajn s poletih olimpijskih iger v Seulu 1988, Barceloni 1992, Sydneyju 2000 in Atenah 2004.

Značke: strelstvo, srbija, smrt

Članki iz rubrike