Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 14.06.2020 13:36:12

NORIŠNICA: Kakšen koronavirus?! Na tribunah se je v soboto zbralo 43 tisoč gledalcev, po koncu pa ... (video)

Medtem ko se v Evropi šele začenja proces postopnega nadaljevanja športnih tekmovanj, pa na drugem koncu sveta, na Novi Zelandiji, igrajo športne tekme najvišjega ranga že pred množicami na tribunah. Tekma novozelandske lige v ragbiju na največjem stadionu v državi, Eden Park, je potekala pred 43.000 ljudi na tribunah.

Nova Zelandija je ena redkih držav na svetu, ki je razglasila konec epidemije s popolno sprostitvijo ukrepov proti covidu-19.

V tej pacifiški otoški državi je med najbolj priljubljenimi športi ragbi. In športni navdušenci so lahko tekmo spremljali ne le pred zasloni, ampak tudi na tribunah stadiona, kar je za športne navdušence v Evropi še znanstvena fantastika.

Stadion Eden Park, največji v državi, je bil razprodan. Zmago domače zasedbe Auckland Blues s 30:20 nad tekmeci iz Wellingtona Hurricanes v tamkajšnji elitni super rugby Aotearoa ligi si je ogledalo več kot 43.000 ljudi.

Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, gre za največjo udeležbo v ligi super rugby na Novi Zelandiji v 15 letih.



Že pred tem je v soboto v Dunedinu na jugu države praznovanje tekmovalne vrnitve lokalnih junakov pospremilo 20.000 ljudi, ki so lahko uživali v športu brez kakršnihkoli omejitev. Lokalni ragbisti Otago Highlanders so premagali Waikato Chiefs z 28:27.

Nova Zelandija, ki ima približno pet milijonov prebivalcev, je zabeležila le 22 smrtnih žrtev zaradi covida-19.

V tej državi sicer še naprej ostajajo pripravljeni na morebitni drugi val epidemije ter ostajajo v veljavi previdnostni ukrepi glede potovanj v tujino.

Če se vam posnetek spodaj ne prikaže, potem si ga lahko ogledate tudi na TEJ POVEZAVI.

Značke: ragbi, koronavirus

Članki iz rubrike