hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 13.06.2020 16:53:49

Niso samo SRBI tisti, ki imajo NAVIJAČ:: V TEJ državi na prvi tekmi po KORONAVIRUSU 22 TISOČ LJUDI!

Reuters
Ljubitelji športa na Novi Zelandiji so odpravo ukrepov in omejitev, povezanih s pandemijo novega koronavirusa, lahko pozdravili na značilno športen način za to državo. Na prvi tekmi v ragbiju po epidemiji covida-19 se je zbralo 22.000 gledalcev.

Na Novi Zelandiji se je danes nadaljevalo prvenstvo v ragbiju, kot prvi na svetu so se v tem športu lahko na tribune vrnili tudi gledalci. Vse omejitve med krizo so odpravili, tako da so lahko tribune stadiona Forsyth Barr v Dunedinu povsem napolnili. Na njih se je zbralo 22.800 navijačev.


Novozelandska premierka Jacinda Ardern je že pred dnevi napovedala, da bo v tej državi konec vseh ukrepov glede omejevanja zbiranja in ohranjanja medsebojne distance, s čimer so tudi navijači dobili zeleno luč za vrnitev na stadione. Na Novi Zelandiji že 22 dni niso imeli nobene okužbe z novim koronavirusom.

V Dunedinu so tako gledalci v živo pospremili dvoboj ekip Otago Highlanders in Waikato Chiefs, zmagala je prva z 28:27. Še več navijačev pa pričakujejo v nedeljo, ko se bo na stadionu Eden Park v Aucklandu po pričakovanjih na tekmi med ekipama Blues in Hurricanes zbralo 41.000 gledalcev.

Članki iz rubrike