900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 12.06.2020 11:38:58

Bo naslov ostal v Mariboru ali bo šel v Kamnik?

: Konstruktor bo na zadnji tekmi na težki preizkušnji.
psno
Vse oči zadnjega kegljaškega kroga bodo uprte v Litijo in Maribor. Na teh dveh tekmah bo padla odločitev o naslovu prvaka.

Pred nami je zaključek ekipnega državnega prvenstva, na sporedu je le še zaključni krog. Na vrhu lestvice moške elitne lige sta popolnoma poravnana mariborski Konstruktor in kamniški Calcit. Pred tednom dni so napačno napisali o končnem ključu, ko so dve ali več ekip izenačeni. Tretja tekma je le v primeru, ko sta dve ekipi popolnoma izenačeni. V prvi vrsti odloča razlika med posamični točkami (po domače gol razlika!), če je ta kriterij enak, odločajo medsebojne tekme. In če je še tu izenačeno, potem odločajo osvojeni nizi na teh dveh tekmah. V danem primeru med Konstruktorjem in Calcitom so v prednosti Mariborčani, ki so doma tekmo dobili s 6:2, v Kamniku pa so izgubili s 3:5. To pomeni, da bodo igralci Calcita prvaki le v primeru, da dosežejo boljši rezultat od trenutno še aktualnih prvakov.



Obe vodilni ekipi imata v zadnjem krogu težke nasprotnike. Mariborčani doma gostijo zelo razpoloženo Ograjco na čelu s Primožem Pintaričem. Ljubljančani, ki jih vodi trener Albin Juvančič, so se v zadnjem krogu izkazali z odličnim ekipnim rezultatom proti Litiji. Da bo težava za mariborskega stratega Bojana Pihlarja še težja, je Juvančič v njunih dvobojih še posebno motiviran. Reprezentant Pintarič je za tekmo v zadnjem krogu dejal, da gredo v Maribor tako kot na vsako gostovanje seveda na zmago. In lahko o tem smo prepričani. Toda čeri in nevarnosti čakajo tudi trenerja Kamničanov Francija Spruka na tekmi v Litiji. Litijani so v soboto gostovali v Ljubljani, kjer so pokazali imenitno predstavo, toda Ograjca je bila vrhunska. Toda Litijani v primeru podobne predstave bi tudi proti Kamničanom napravili ogromne težave. V prednosti za naslov so Štajerci, toda to ne pomeni veliko. Lepej, Jurančič in soigralci bodo morali iz sebe iztisniti maksimum. Enako velja tudi Starmana, Omana in ostale iz Kamnika. Bomo videli, ali bo naslov ostal pod Pohorjem ali se bo še tretjič preselil pod Karavanke.



Tekmi v Tržiču in v Kranju bosta odločali o tem, kdo bo četrti na koncu prvenstva. V prednosti je Ljubelj. Zadnja tekma prvenstva pa bo v Postojni,  kjer bo domači Proteus, ki je po zelo uspešni sezoni v zaključku zapravil priložnost za prvi naslov, gostil Novogoričane.



V ženski ligi bodo igralke Proteusa proti Impolu, ki je dokončno četrti (v primeru presenečenja in zmage z več kot 6:2 lahko prehitijo Miklavž), lahko proslavile svoj prvi naslov prvakinj. Kamničanke bodo v Celju lovile tri posamične točke, da si zagotovijo naslov podprvakinj. Tekmi v Tržiču in Kranju pa bosta odločali le o uvrstitvah v spodnjem delu lestvice. 

1. A liga moški, 18. krog
Triglav – Hrastnik (14.30)
Konstruktor – Ograjca (16.00)
Ljubelj – Konjice (17.00)
Litija – Calcit (17.30)
Proteus – Gorica (17.30)


1. A liga ženske, 18. krog
Ljubelj – Brest (13.00)
Proteus – Impol (14.00)
Triglav – Remoplast (14.30)
Celje – Calcit (15.00)
Miklavž – prost
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike