gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 15.11.2019 21:54:03

Postojnčani po jesenski naslov

Kranjčanke doma čaka težak obračun z Impolom.
psno
V ospredju osmega kroga DP bosta srečanji v Postojni, kjer gostujeta obe kamniški ekipi.

Najprej se bodo predstavila dekleta Proteusa, ki imajo v letošnji sezoni presenetljivo izvrstne rezultate. Kamničanke bodo izvrsten nasprotnik, da se lahko dokončno prepričamo o njihovi vrednosti. V glavni tekmi pa bo vodilni Proteus gostil trenutno morda najbolj konkurenčni klub, Calcit iz Kamnika. Z zmago bi domačini potrdili jesenski naslov prvaka. Veliko prednost imajo predvsem v domačem terenu, pa tudi kompletna ekipa letos izžareva veliko kvaliteto. Kdo ve, morda pa ima tudi trener gostov Franci Spruk vseeno kakšno rezervo v rokavu?



Zanimiva tekma v moški elitni ligi se obeta tudi v Kranju, kjer bodo gostovali Goričani na čelu z letos zelo razpoloženim Klemenom Mahkovicem. Zanimivo pa bo tudi v Mariboru, kamor prihajajo sosedje iz Slovenskih Konjic na čelu z nekdanjim igralcem Konstruktorja Francem Kirbišem, ki je ravno v Mariboru preživel svoja zlata leta. Hrastničani, ki so prikovani na dno lestvice, pa bodo gostovali v Tržiču, kjer se jim tokrat ne obeta nič dobrega, saj Ljubelj izredno dobro igra na svojem terenu. Zadnja tekma tega kroga pa bo v Litiji, kjer so domačini favoriti proti Ograjci. Toda morali bodo zaustaviti reprezentanta Primoža Pintariča oziroma mu ne dovoliti, da napravi kakšno nepredvideno razliko v kegljih, katero bo potem težko loviti.



V ženski A ligi pa bo mali derbi kroga tekma v Celju, kjer bo naš najboljši ženski klub vseh časov gostil vodilni Miklavž. Forma varovank Ljube Tkalčič se počasi vzpenja, zato bo sicer vročim igralkam Miklavža tokrat vseeno zelo težko. Tudi v Kranju bo zelo zanimivo na tekmi med aktualnimi prvakinjami, igralkami Triglava, in Impolom iz Slovenske Bistrice, ki je sicer slabo odprl prvenstvo, zdaj pa se približuje tistim predstavam, ki jih je kazal spomladi. Krog bosta v Tržiču odprla Ljubelj in Radeljčanke. V prednosti so domačinke, predvsem zaradi izkušenj in domačih stez. Prav gotovo pa lahko pričakujemo od obeh ekip zanimive boje in tudi lepe rezultate.



1. A liga moški, 8. krog
Triglav – Gorica (14.30)
Konstruktor – Konjice (16.00)
Ljubelj – Hrastnik (17.00)
Proteus – Calcit (17.30)
Litija – Ograjca (17.30)


1. A liga ženske, 8. krog
Ljubelj – Remoplast (13.00)
Proteus – Calcit (14.00)
Triglav – Impol (14.30)
Celje – Miklavž (15.00)
Brest prost



Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike