klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 15.11.2019 13:35:21

PRESENEČENJE! Iz pokalnega tekmovanja izpadli štirje prvoligaši

Ta teden so se odbojkarji in odbojkarice v tekmovanju za pokal Slovenije borili za uvrstitev v četrtfinale. Med osem najboljših ekip, ki se bodo podale v boj za pokalno lovoriko, ne bo štirih prvoligaških ekip - Grosuplja, Formisa, Hoč in Črnuč.

Pokalne prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyja, so si uvrstitev v četrtfinale zagotovile po prepričljivi zmagi s 3:0 nad Kajuhom Šoštanjem, enako prepričljive so bile tudi odbojkarice SIP Šempetra, ki so na domačem parketu odpravile Braslovče, medtem ko se je Nova KBM Branik veselila gladke zmage s 3:0 na gostovanju pri ekipi Šentvid-Vital. Brez oddanega niza so se med osem najboljših ekip v pokalnem tekmovanju po zmagi nad ekipo Weiler Volley Zreče po pričakovanju prebile še odbojkarice Geni Volleyja.

V boj za nastop na zaključnem turnirju najboljše četverice se bo podal še Ankaran, ki je s 3:1 slavil nad ŽOK G.S.V. Ptujem, preostala tri srečanja osmine finala pa so se končala šele po petih nizih. Ekipa Nova KBM Branik II je pred domačimi navijači presenetila trenutno drugouvrščeno ekipo slovenskega prvenstva, ATK Grosuplje, in se veselila uvrstitve v četrtfinale, OD Krim I pa je bil usoden še za enega prvoligaša, Formis. Obračun med Luko Koper in Calcit Volleyjem II se je končal s tesno zmago Primork s 3:2 po več kot dveh urah igre.


Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, sicer branilci pokalne lovorike, niso imeli veliko dela na gostovanju pri SIP Šempetru, brez težav so si napredovanje zagotovili tudi odbojkarji Hiše na kolesih Triglav, ki so slavili nad Braslovčami, z zanesljivo zmago nad Fužinarjem pa si je uvrstitev v nadaljnje tekmovanje priigrala Panvita Pomgrad. Maribor je v osmini finala gostoval pri KekoOpremi Žužemberk in vknjižil novo zmago s 3:0.

V prvoligaškem obračunu med Hočami in Salonitom Anhovo so bili s 3:1 uspešnejši Kanalci, v drugem prvoligaškem dvoboju pa Krka Črnučam ni prepustila veliko možnosti za zmago, Ljubljančani so bili nevarni le v prvem nizu. Več težav na poti do zmage nad ekipo Špan Brezovica so imeli odbojkarji Šoštanja Topolšice, a so na koncu vseeno slavili s 3:0, Calcit Volley pa je s 3:0 odpravil edino še preostalo rekreativno ekipo v tekmovanju, ŠD Hit.

Prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu prihodnji teden oziroma konec novembra, so še sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Značke: odbojka, slovenija, pokal

Članki iz rubrike