nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 25. februarja

janez jansa volitve 2018 pl11 Reporter.si

Andrej M. Poznič: Smrtni strah pred velikim ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

STA
STA
0 17.08.2019 11:55:06

Brez Slovencev v izločilnih bojih hitrosti, Garnbretova 23.

Profimedia
Slovenski plezalci so že končali kvalifikacije hitrosti na svetovnem prvenstvu v Hachiojiju. Nihče od njih se ni prebil med najboljših 16, ki bodo nastopili v izločilnih bojih. Najboljša med njimi je bila dvakratna svetovna prvakinja s tega SP na Japonskem Janja Garnbret, ki je kvalifikacije končala na 23. mestu.

Poleg Garnbretove so v današnjih kvalifikacijah hitrosti nastopile še Lučka Rakovec, ki je bila 47., Vita Lukan, ki je bila 65. in svetovna podprvakinja v težavnosti Mia Krampl, ki je hitrostno plezalno disciplino končala na 69. mestu med 83 tekmovalkami.

Pri moških je bil najboljši Slovenec Jernej Kruder na 50. mestu, Anže Peharc je bil 76., Domen Škofic pa 83. med 96 športnimi plezalci.

Za Slovence bo zanimiva še zadnja tekma prvenstva, nedeljska kombinacija, v kateri bo Garnbretova, ki je bila na Japonskem razred zase že v balvanskem plezanju ter težavnosti, spet glavno slovensko orožje.

V kvalifikacijah v olimpijski kombinaciji bo lahko nastopilo le po 20 najboljših tekmovalk in tekmovalcev v zmnožku rezultatov na SP v vseh treh disciplinah: balvanih, težavnosti in hitrosti.

Enak format tekmovanja v tej kombinirani disciplini bo tudi na sporedu olimpijskih iger prihodnje poletje v Tokiu na Japonskem.

Značke: plezanje, sp

Članki iz rubrike