Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 17.08.2019 11:55:06

Brez Slovencev v izločilnih bojih hitrosti, Garnbretova 23.

Profimedia
Slovenski plezalci so že končali kvalifikacije hitrosti na svetovnem prvenstvu v Hachiojiju. Nihče od njih se ni prebil med najboljših 16, ki bodo nastopili v izločilnih bojih. Najboljša med njimi je bila dvakratna svetovna prvakinja s tega SP na Japonskem Janja Garnbret, ki je kvalifikacije končala na 23. mestu.

Poleg Garnbretove so v današnjih kvalifikacijah hitrosti nastopile še Lučka Rakovec, ki je bila 47., Vita Lukan, ki je bila 65. in svetovna podprvakinja v težavnosti Mia Krampl, ki je hitrostno plezalno disciplino končala na 69. mestu med 83 tekmovalkami.

Pri moških je bil najboljši Slovenec Jernej Kruder na 50. mestu, Anže Peharc je bil 76., Domen Škofic pa 83. med 96 športnimi plezalci.


Za Slovence bo zanimiva še zadnja tekma prvenstva, nedeljska kombinacija, v kateri bo Garnbretova, ki je bila na Japonskem razred zase že v balvanskem plezanju ter težavnosti, spet glavno slovensko orožje.

V kvalifikacijah v olimpijski kombinaciji bo lahko nastopilo le po 20 najboljših tekmovalk in tekmovalcev v zmnožku rezultatov na SP v vseh treh disciplinah: balvanih, težavnosti in hitrosti.

Enak format tekmovanja v tej kombinirani disciplini bo tudi na sporedu olimpijskih iger prihodnje poletje v Tokiu na Japonskem.

Značke: plezanje, sp

Članki iz rubrike