Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 27.05.2019 10:52:36

Državna prvaka: Krka šestič, Arrigoni tretjič!

Igralci Krke so se zasluženo veselili že šeste zaporedne krone.
Oste Bakal
Uresničile so se napovedi, da v letošnjih finalih končnice tekmovanja v obeh prvih SNTL - Vzajemna ne bosta potrebni tretji tekmi.

Prav tako so se uresničile napovedi poznavalcev namiznoteniških razmer v Sloveniji, da sta branilca lanskoletnih naslovov tudi letos v prednosti. Medtem ko je to pri moških bilo povsem jasno, saj je Krka kljub dokajšnji izenačenosti nekaj ekip le razred zase, je bilo pri ženskah vendarle drugače. Mnogi so bili mnenja, da so povratnice med elito, igralke ŽNTK Ljubljana, ki so brez težav osvojile 1. mesto po ligaškem tekmovanju, v finalu proti Izolčankam v prednosti, kar pa se ni uresničilo. Branilke naslova, igralke Arrigonija, so namreč po domači zmagi 5:2 tudi povratno tekmo v Ljubljani dobile z enakim izidom in se zasluženo veselile tretjega zaporednega naslova. Po drugi strani pa so igralci Krke po pričakovanju osvojili že šesti zapovrstni naslov državnih prvakov. Varovanci trenerja Nevena Karkovića, ki je tokrat tudi sam nastopil, so namreč po zmagi v Mariboru s 5:2 pred svojimi navijači slavili še bolj prepričljivo, kar s 5:1, tako da je vnovično veselje Dolenjcev več kot zasluženo.



Novomeščani na povratni finalni tekmi niso ničesar prepustili naključju, saj je bil namesto Tilna Novaka, ki je v sredo v Mariboru izgubil oba dvoboja, v postavi tudi izkušenejši Hrvat Neven Karković, ki pa dvoboja z Maticem Slodejem ni začel najbolje, saj je uvodni niz pripadel Mariborčanu. Čeprav je Karković že v naslednjem nizu izid izenačil, je Slodej še enkrat prišel do prednosti. V četrtem je bil veliko boljši Karković, v izenačenem petem nizu pa je bil bolj zbran 27-letni Mariborčan. Čeprav je bila v nadaljevanju dvoboja to edina mariborska zmaga, so Mariborčani domačinom nudili dostojen odpor, saj so se morali Novomeščani z izjemo gladke zmage Lorencia Lupulescuja nad Slodejem pošteno potruditi, da so zlomili odpor gostov. Danilo Piljak je Lupulescuju odvzel en niz, izkušeni Gregor Komac je proti Tilnu Cvetku igral pet nizov, prav tako je slovenski državni prvak do 21 let pet nizov potreboval tudi v dvoboju z Matevžem Črepnjakom. V obračunu najstarejših igralcev finalne tekme, 47-letnega Karkovića in tri leta starejšega Komaca, se je zmage s 3:1 veselil nekdanji hrvaški reprezentant. Za Krko je bil to že šesti zaporedni naslov državnih prvakov, Mariborčani pa so tako kot lani prvenstvo končali na drugem mestu. Tretji je bil Inter Diskont I, četrta pa Kema Puconci.



Minulo sredo so Ljubljančanke v Izoli na prvi finalni tekmi vodile z 2:0, z 2:0 pa je v nizih proti Jani Ludvik vodila tudi Tamara Pavčnik, nato pa varovanke Saša Lasana nasprotnicam niso oddale niti niza. Tudi povratna tekma v Ljubljani se je za Izolčanke začela spodbudno, saj je Lea Paulin s 3:1 premagala Niko Veronik. Pavčnikova je nato brez težav premagala Urško Čokelj, zato pa sta izkušena Jana Ludvik in Paulinova svoji ekipi prinesli tri zmage. Ludvikova je na kolena spravila sestri Zalo in Niko Veronik, v maratonskem obračunu pa je bila Paulinova boljša od Pavčnikove. Ko je Zala Veronik premagala Urško Čokelj, so se v domačem taboru nadejali preobrata, toda "lovka" Ludvikova je bila še drugič v finalnih tekmah boljša od Pavčnikove. To je bilo dovolj za tretji zaporedni naslov izolske ekipe, ki je redni del prvenstva končala na drugem mestu. Toda v končnici so bile Izolčanke v najboljši formi, medtem ko so se morale novinke v prvi ligi zadovoljiti z drugim mestom. Tretji je bil Logatec, četrta pa Kema Puconci.




Povratni tekmi I. SNTL – Vzajemna
Moški

Krka – ŽNTK Maribor 5:1 (prva tekma – 5:2)
Neven Karković – Matic Slodej 2:3 (-8, 6, -6, 3, -12), Lorencio Lupulescu – Danilo Poljak 3:1 (6, 9, -10, 3), Tilen Cvetko – Gregor Komac 3:2 (-9, 3, ,5, -8, 6), Lorencio Lupulescu – Matic Slodej 3:0 (4, 4, 8), Neven Karković – Gregor Komac 3:2 (7, 9 -4, 10), Tilen Cvetko – Matevž Črepnjak 3:2 (-9, 7, 9, -7, 8)


Ženske
ŽNTK Ljubljana – Arrigoni Izola 2:5 (prva tekma – 2:5)
Nika Veronik – Lea Paulin 1:3 (-5, -3, 6, -4), Tamara Pavčnik – Urška Čokelj 3:0 (1, 2, 7), Zala Veronik – Jana Ludvik 1:3 (-9, -9, 9, -6), Tamara Pavčnik – Lea Paulin 1:3 (-7, -15, 5, -9), Nika Veronik – Jana Ludvik 0:3 (-11, -9, -8), Zala Veronik – Urška Čokelj 3:0 (5, 10, 5), Tamara Pavčnik – Jana Ludvik 1:3 (-7, 8, -11, -5)

Članki iz rubrike