Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 23.05.2019 15:35:55

Vroči Gajser v Francijo po novo zmago

Nejc Draganjec
Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser bo po nedeljski zmagi na dirki na Portugalskem že ta konec tedna imel novo priložnost za vrhunsko uvrstitev. Na sedmi dirki sezone elitnega razreda MXGP bo nastopil v francoskem Saint-Jean-d'Angelyju, med elito pa bo tokrat dirkal tudi drugi Slovenec Klemen Gerčar.

Slovenske barve bodo v Franciji branili trije dirkači; poleg Gajserja in Gerčarja v MXGP še Jan Pancar v šibkejšem razredu MX2. Gerčar bo v razredu MXGP peljal svojo tretjo dirko, Pancar pa v razredu MX2 četrto. Oba lovita prve točke v tej sezoni.

Karavana dirkačev bo zgoščen majski program s tremi dirkami v treh tednih končala v Franciji. Tim Gajser je po osvojitvi prvega mesta na Portugalskem izjemno motiviran. "Na vsako tekmo grem z mislijo, da se uvrstim pred Cairolija. So pa njegove vožnje zelo stalne, zato mu je zelo težko odščipniti veliko točk," je po dirki minulo nedeljo povedal Gasjer.


Teren v Franciji pa slovenskemu asu sicer ustreza: "Podlaga v Saint-Jean-d'Angelyju je še nekoliko bolj trda od tiste v Aguedi. Mi je zelo všeč in se že zelo veselim dirke."

Po slabši uvrstitvi v Mantovi je za Italijanom Antoniem Cairolijem v skupnem seštevku zaostajal 40 točk, z zmago v obeh vožnjah na progi v Aguedi pa mu je v boju za naslov svetovnega prvaka uspelo nadoknaditi šest točk, saj je bil Cairoli obakrat na drugem mestu. Cairoli ima pred sedmo postajo sezone 285 točk, Gajser pa 251.

Prva vožnja razreda MX2 bo v nedeljo ob 13.15, razreda MXGP ob 14.15. Finalni vožnji pa bosta ob 16.10 in 17.10.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike