favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ob
ob
0 22.05.2019 11:07:34

Želijo samo dober pingpong

Igralci Krke so bili prvi po ligaškem delu prvenstva in so v prednosti pred Mariborčani za še en naslov.
ob
Po štiridesetih dneh, odkar smo 13. aprila dobili vse štiri finaliste, se drevi začenja serija finalnih dvobojev, v katerih se igra na dve zmagi.

Zanimivo, obema branilcema naslovov iz pretekle sezone, igralcem novomeške Krke in igralkam izolskega Arrigonija, se bosta nasproti postavili ekipi, ki imata v imenu 'železnice'. Igralci ŽNTK Maribor bodo namreč poskušali prekrižati račune favoriziranim branilcem naslova iz dolenjske prestolnice, igralke ŽNTK Ljubljana pa so že v ligaškem delu tekmovanja potrdile, da bodo sila hude tekmice branilkam naslova z Obale. Po prepričanju številnih poznavalcev razmer v slovenskem klubskem namiznem tenisu imajo nekoliko lažje delo pri obrambi naslova igralci Krke, ki so bili prepričljivi tudi v prvem delu prvenstva, možnosti obeh ženskih ekip pa naj bi bile izenačene.

FINALE KONČNICE I. SNTL – VZAJEMNA
Moški (danes ob 17. uri): ŽNTK Maribor – Krka; ženske: Arrigoni Izola – ŽNTK Ljubljana; povratni tekmi bosta v soboto ob 17. uri v Novem mestu in Ljubljani, kjer bosta v soboto, 1. junija, ob 17. uri morebitni tretji tekmi.


V moškem finalu bi bilo realno, če bi Krka slavila že po dveh tekmah, saj sta Cvetko in Lupulescu sposobna premagati vse Štajerce, poleg pa je tudi izkušeni Karković, ki bi lahko vskočil namesto Novaka. Po drugi strani pa je tudi Komac sposoben premagati vse tri Dolenjce, še dve točki pa bi lahko osvojila Slodej in Piljak. »V klubu smo zadovoljni z dozdajšnjim razpletom. Prve štiri ekipe v končnici so odstopale po kakovosti in se zasluženo borijo za naslov državnega prvaka. Mi smo svoj cilj izpolnili in se uvrstili v finale, zdaj pa ... Ne glede na to, kaj se bo zgodilo, ne bomo delali posebne drame, saj je Krka močna, mi pa se ne mislimo vdati,« je povedal Mirko Milovančevič, predsednik ŽNTK Maribor, v napovedi pa je bil nekoliko previden tudi Tomaž Kralj, predsednik Krke: »Naš prvi cilj je bil redni del končati na prvem mestu, kar nam daje prednost dveh domačih tekem v končnici. Polfinale je šel po načrtih, v finalu pa si prav tako želimo zmage, zato se bomo na vsako tekmo skrajno pripravili in verjamem, da bomo osvojili nov naslov.«

Med dekleti bi moralo biti še bolj negotovo, glede na izkušnje in zadnjo formo pa bi nekoliko bližje naslovu vseeno morale biti aktualne prvakinje iz Izole. Jana Ludvik in Lea Paulin sta sposobni premagati vse Ljubljančanke, kjer zlasti pri sestrah Veronik nikoli ne veš, ali bosta zaigrali dobro ali ne. Po drugi strani pa tudi Ljubljančanke ob dobri formi lahko premagajo vse nasprotnice, še zlasti so močnejše pri tretji igralki. »Z drugim mestom po rednem delu sem bil zadovoljen, saj so dekleta kljub svojim številnim obveznostim vseskozi držala visoko igralsko raven in le malo nam je zmanjkalo do najboljšega izhodiščnega položaja. Zelo pa sem vesel, da je Lea Paulin že drugo leto zapored postala najboljša igralka rednega dela. Naš cilj je bil finale, v katerem želimo ubraniti, si ponovno priigrati naslov državnih prvakinj. Prepričan sem, da si bodo punce s svojo osredotočenostjo, odločnostjo in borbenostjo to tudi priigrale,« se ubranitve naslova nadeja Saš Lasan, trener Izolčank. Borut Veren, trener ŽNTK Ljubljana, sicer spoštuje ekipo iz Izole, a verjame, da lahko naslov pride v dvorano ZŠD Krim na Galjevici. Da gre za odlično ekipo, so njegove varovanke potrdile v ligaškem delu prvenstva, čeprav so bile novinke v ligi in so po kar nekaj letih spet igrale v elitni druščini.

Kakorkoli že, v obeh finalih bo najbrž odločala trenutna forma vsakega posameznika oziroma posameznice, tako da je na vseh šestih tekmah, koliko jih je treba največ odigrati, vse mogoče. Prav to lahko veseli ljubitelje bele žogice v Izoli, Ljubljani, Mariboru in Novem mestu, ki bodo lahko spremljali dober pingpong. Seveda si pravi ljubitelji namiznega tenisa želijo, da bi vsi dvoboji minili brez zapletov, naslova pa naj pripadeta tistima ekipama, ki bosta v naslednjih desetih neh boljši.

Značke: namizni-tenis, šport

Članki iz rubrike