ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 13.05.2019 20:43:34

Slovensko kegljanje bogatejše za dve novi kolajni

Tilen in Anej sta vesela že svoje druge srebrne kolajne.
psno
Tretji dan mladinskega SP v Rokycanyju na Češkem je prinesel dve novi odličji za slovensko kegljanje. Nataša Radič in Tina Mržljak sta si priborili bronasto medalje med ženskimi pari, Tilen Topolšek in Anej Kranjc pa sta naredila korak več in prišla do srebra.

Na Češkem se nadaljuje SP v kegljanju za mladince. Tretji dan so bila na sporedu tekmovanja v ženskih in moških parih. Dan se zelo dobro začel. Pivčanka Nataša Radič, sicer naša najboljša med posameznicami na ekipni tekmi, je tekmovala skupaj s Črnomaljko Tino Mržljak. V osmini finala sta se srečali z Italijankama Liso Gasser in Sarah Hirber. Obema dvojicama je pripadel po en niz, v dodatnih metih pa sta bili naši boljši s 13:12 in se uvrstili naprej. Potem sta se v boju za kolajno srečali z odličnima Nemkama, Melino Russ in Roxane Rutzer. V obeh nizih sta bili Slovenki precej boljši, dobili dvoboj z 2:0 in si tako priigrali najmanj bronasto kolajno. Zelo dobro sta igrali tudi v polfinalu proti Poljakinjama Nicoletti Dudziak in Nicoli Kobior. Dvoboj se je končal z 1:1 in pri tem sta imeli Slovenki celo nekaj smole. V dodatnih metih sta po porazu s 13:15 kljub dobrima metoma morali čestitati Poljakinjama, ki sta tudi postali svetovni prvakinji. Srebro je šlo v Avstrijo, medtem ko je drugi bron odšel v Srbijo. Za obe dekleti je to doslej daleč največji posamični uspeh. Za Belo Krajino, klub Mržljakove, pa je to največji uspeh v zgodovini kluba.



V moški konkurenci pa sta nastopila Tilen Topolšek in Anej Kranjc. Štajerska naveza je v prvem krogu po dodatnih metih z 11:7 izločila najboljša nemška igralca iz ekipnega dela, Simona Axthelma in Tima Brachtela. V boju za odličja pa sta člana Impola oziroma Konstruktorja zanesljivo odpravila češko dvojico Jakuba Fabika in Jana Skrampala. Zelo suverena sta bila tudi v polfinalu, predvsem v prvem nizu, proti Poljakoma Jakubu Cwojdzinskemu in Szimonu Koszu in si tako priigrala veliki finale. V njem smo videli zelo lep in kvaliteten dvoboj med našima Štajercema in Srboma. Na koncu sta v zrak skočila Marko Erdeljan in Ilija Jevremović, ki sta dobila podaljšek s 14:9. Vseeno sta bila Bistričan Tilen in Mariborčan Anej presrečna zaradi kolajne, ki se je glede na težek žreb v prvem krogu nista nadejala, toda njun celoten tekmovalni dan je bil tokrat izvrsten. Drugi bron v tej konkurenci pa je odšel v Avstrijo.



Trener naših mladink Iztok Kovač je po razglasitvi zelo zadovoljno dejal: "Dekleti sta ves dan odlično igrali. Na koncu sta malo zamudili, sicer bi lahko prišli v finale. Toda z doseženim smo več kot zadovoljni."



Podobnega mnenja pa je bil tudi njegov moški kolega Zdravko Štrukelj: "Dan se je super izšel. Oba sta bila odlična. Zdaj bo vse mnogo lažje."



Četrti dan bo na prvenstvu namenjen tekmovanju v mix dvojicah in sprintoma v obeh konkurencah.



Zapustil nas je Lado Gobec

Dopoldne je boleče zadela novica iz Celja, da nas je po težki bitki v tamkajšnji bolnici zapustil legendarni trener deklet Lado Gobec, ki je vodil žensko reprezentanco vse od začetka do nekaj mesecev nazaj. Ob tem je bil za vedno povezan s klubom iz Celja in tudi na splošno s športom v mestu ob Savinji. Bil je legenda v kegljanju in tudi vratarska legenda nogometa v Celju. Ob tej žalostni novici velja pohvaliti organizatorje na Češkem, ki so sredi tekmovanja to v njegov spomin prekinili z minuto molka.





Galerija

Članki iz rubrike