Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

šole, ponovni prihod, koronavirus, jesenice Svet24.si

Zdaj je znano, kdaj se v šolske klopi vračajo ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 13.05.2019 19:30:15

Mrakova in Macarolova v San Remu brez regate za medalje

vszi
Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na evropskem prvenstvu v San Remu, kjer sta branili naslov, končali na skupnem 17. mestu in si nista zagotovili torkovega nastopa v regati za medalje najboljše deseterice. Danes drugič na EP ni bilo jadranja.

Drugi dan na tem EP ni bilo tekmovanj zaradi prešibkega vetra, danes niso jadrali zaradi premočnega vetra.

Med jadralci sta Slovenca Rok Verderber in Matej Planinšič ostala na 65. mestu (119).

Mrakova in Macarolova sta osvojili 76 točk in ju je 33 točk ločilo od najboljše deseterice in regate za medalje.

"V celotnem tednu EP nama ni šlo tako, kot sva si želeli. Slabo sva začeli že prvi dan. V prvi regati sva preveč tvegali in sva bili z jadrnico počez na startni črti ter sta s tem dobili diskvalifikacijo zaradi prehitrega starta. Potem so se negativne stvari le še nabirale in tega nisva znali spremeniti in sva EP končali na 17. mestu," je prvenstvo strnila Macarolova.

Po uvodni diskvalifikaciji sta se dokončno od boja za vrh poslovili v nedeljo, ko pete regate nista končali. V izjemno močnem vetru sta se prevrnili in za razliko od nekaterih drugih posadk, tudi iz svetovnega vrha, ostali na srečo nepoškodovani, kot tudi njuna oprema.


V šesti in zanju zadnji regati EP sta bili deveti. Skupno sta potem z desetega mesta, na katerem sta bili ves čas od začetka prvenstva sredi tedna, precej padli.

"Bilo je zelo naporno EP, naprej ni bilo vetra, potem pa je bil premočan. Kljub čakanju tudi tokrat nismo uspeli izpeljati vseh regat. Kmalu odpotujeva domov, vzeli si bova nekaj časa za premislek, da najdeva način za odpravo vseh napak," je dodala Macarolova, z Mrakovo lani izbrana za najboljšo slovensko ekipo leta.

Zdaj že nekdanji prvakinji stare celine sta zlato na EP osvojili lani v Burgasu v Bolgariji in ponovili uspeh iz leta 2015. Na drugi tekmi zapored se jima ni uspelo uvrstiti med deseterico v regato za medalje.

Sredi aprila sta svetovi pokal v Genovi končali na 12. mestu in za eno samo točko zgrešili deseterico.

"Na obeh tekmovanjih so bili ekstremni pogoji. Bilo je ogromno čakanja in tekmovanja nismo končali s predvidenim številom regat. Toda znava in zmoreva veliko bolje jadrati. Glavni cilj so olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu. Razmislili bova o vsem skupaj in gotovo bova prišli na naslednjo regato bolje motivirani in pripravljeni," je sklenila Macarolova.

Pred zaključkom EP vodita Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre (13 točki). Krmarka Millsova je olimpijska zmagovalka, ki pa za razliko od OI v Riu de Janeiru sedaj nastopa z drugo flokistko, z McIntyrejevo.

Značke: jadranje, ep

Članki iz rubrike