zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

astrologija, astrološko, znamenje, horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 20. maja

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

vinograd, vinska trta Svet24.si

18-letnika lovili med vinogradi, ustavilo ga je ...

kraljica Svet24.si

Britanska kraljica ponuja sanjsko službo za zelo ...

ziva vadnov (8) Njena.si

Nekdanja Miss Slovenije že tretjič noseča!

bojan zlebnik Njena.si

Konec Delovne akcije

STA
STA
0 13.05.2019 19:49:50

Na mladinskem balkanskem prvenstvu Sloveniji 13 kolajn

Slovenski plavalci se z mladinskega balkanskega prvenstva v Grčiji vračajo kar s 13 kolajnami, štirimi zlatimi. Izstopale so predvsem plavalke ravenskega Fužinarja.

Daša Tušek je osvojila prvo mesto na 400 in 800 m prosto, na krajši razdalji ji je družbo delala Sara Račnik, na daljši pa Mojca Hancman. Račnikova je pred Tuškovo zmagala na 200 m prosto. Omenjene tri Korošice so bile tudi jedro zmagovite štafete 4 x 200 m prosto, kjer jim je pomagala Ida Paternost in brona štafete 4 x 100 m prosto, kjer je ekipo dopolnila Erin Rant.

Račnikova je bila ob tem še bronasta na 100 m prosto in zadnja plavalka bronaste ženske mešane štafete v sodelovanju z Aido Jusić, Erin Rant in Saro Globokar. Slednja je osvojila bron tudi na 200 m delfin.

V moški konkurenci sta za srebrni kolajni poskrbela Primož Pavletič Šenica na 200 m hrbtno in Jaš Berložnik na 400 m mešano.

Mladinska reprezentanca se pripravlja na evropsko prvenstvo, ki bo julija v ruskem Kazanu. Normo ima zaenkrat peterica plavalce, ostali pa imajo za izpolnitev norme na voljo še 14 dni do mitinga v Banji Luki.

Značke: plavanje, sta

Članki iz rubrike