chris martin Odkrito.si

Chris Martin: Poljubljal se je z angleško ...

hrondit, meteorit, Maryborough Svet24.si

FOTO: Mislil je, da je našel zlato, a je našel ...

clementz1 Petisvet.si

Ne upamo si zaropotati (zato pa delajo z nami kot ...

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

tess holliday Svet24.si

FOTO: 130-kilogramov težka manekenka na plaži ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

STA
STA
0 13.05.2019 19:49:50

Na mladinskem balkanskem prvenstvu Sloveniji 13 kolajn

Slovenski plavalci se z mladinskega balkanskega prvenstva v Grčiji vračajo kar s 13 kolajnami, štirimi zlatimi. Izstopale so predvsem plavalke ravenskega Fužinarja.

Daša Tušek je osvojila prvo mesto na 400 in 800 m prosto, na krajši razdalji ji je družbo delala Sara Račnik, na daljši pa Mojca Hancman. Račnikova je pred Tuškovo zmagala na 200 m prosto. Omenjene tri Korošice so bile tudi jedro zmagovite štafete 4 x 200 m prosto, kjer jim je pomagala Ida Paternost in brona štafete 4 x 100 m prosto, kjer je ekipo dopolnila Erin Rant.

Račnikova je bila ob tem še bronasta na 100 m prosto in zadnja plavalka bronaste ženske mešane štafete v sodelovanju z Aido Jusić, Erin Rant in Saro Globokar. Slednja je osvojila bron tudi na 200 m delfin.

V moški konkurenci sta za srebrni kolajni poskrbela Primož Pavletič Šenica na 200 m hrbtno in Jaš Berložnik na 400 m mešano.

Mladinska reprezentanca se pripravlja na evropsko prvenstvo, ki bo julija v ruskem Kazanu. Normo ima zaenkrat peterica plavalce, ostali pa imajo za izpolnitev norme na voljo še 14 dni do mitinga v Banji Luki.

Značke: plavanje, sta

Članki iz rubrike