ženska pav Dobra karma

V vašem astro znaku prebiva žival. Preverite, ...

david-urankar, jan-plestenjak Svet24.si

Presenečenje: Plestenjak se umika z glasbene ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Čevapčiči Svet24.si

Če ste zamrznili te čevapčiče in nabodalca, ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Natalija Verboten ob bazenu Odkrito.si

Natalija Verboten: "Že tretji mesec smo v popolni...

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 13.05.2019 19:49:50

Na mladinskem balkanskem prvenstvu Sloveniji 13 kolajn

Slovenski plavalci se z mladinskega balkanskega prvenstva v Grčiji vračajo kar s 13 kolajnami, štirimi zlatimi. Izstopale so predvsem plavalke ravenskega Fužinarja.

Daša Tušek je osvojila prvo mesto na 400 in 800 m prosto, na krajši razdalji ji je družbo delala Sara Račnik, na daljši pa Mojca Hancman. Račnikova je pred Tuškovo zmagala na 200 m prosto. Omenjene tri Korošice so bile tudi jedro zmagovite štafete 4 x 200 m prosto, kjer jim je pomagala Ida Paternost in brona štafete 4 x 100 m prosto, kjer je ekipo dopolnila Erin Rant.

Račnikova je bila ob tem še bronasta na 100 m prosto in zadnja plavalka bronaste ženske mešane štafete v sodelovanju z Aido Jusić, Erin Rant in Saro Globokar. Slednja je osvojila bron tudi na 200 m delfin.

V moški konkurenci sta za srebrni kolajni poskrbela Primož Pavletič Šenica na 200 m hrbtno in Jaš Berložnik na 400 m mešano.

Mladinska reprezentanca se pripravlja na evropsko prvenstvo, ki bo julija v ruskem Kazanu. Normo ima zaenkrat peterica plavalce, ostali pa imajo za izpolnitev norme na voljo še 14 dni do mitinga v Banji Luki.

Značke: plavanje, sta

Članki iz rubrike