Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

piknik Petisvet.si

ZA VSAK ASTROLOŠKI ZNAK JE IDEALEN PIKNIK ...

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

STA
STA
0 28.04.2019 16:44:00

Bruniju spustu na Pohorju, Žabjek 20.

S spustom gorskih kolesarjev v konkurenci elite so je končal svetovni pokal na Mariborskem Pohorju. Najboljše volje je bil na koncu svetovni prvak Francoz Loic Bruni, edini Slovenec v finalu Jure Žabjek je bil 20.

Bruni je za 0,404 sekunde prehitel Britanca Dannyja Harta na drugem in za 0,764 sekunde Avstralca Troya Brosnana na tretjem mestu.

Najhitrejši Slovenec zadnjih sezone Žabjek, sicer član slovensko-kanadske ekipe Unior/Devinci Factory Racing, je z osmim mestom v sobotnih kvalifikacijah napovedal, da se vrača med najhitrejše na svetu, skoraj celotno lansko sezono je namreč izpustil zaradi poškodb.

Danes mu tako dobro ni šlo, vseeno pa je dobil potrditev, da je na pravi poti. Na 20. mestu je zaostal 5,403 sekunde.


"V vožnji sem naredil kar nekaj napak. Težko je bilo karkoli pričakovati, že samo od zjutraj se je posušila proga. Roke še niso dovolj močne, na kakšnih delih sem popuščal in hitro se zgodijo napake. Poznam progo, vem, kje lahko grem hitreje in kje počasneje. Proga se je v zadnjih dneh spreminjala zaradi vremena, sploh pa se spremeni pri tako veliko tekmovalcih," je v cilju razložil Žabjek.

Žabjek je dirke svetovnega pokala končeval tudi višje, a tako visoko sezone še ni začel. Po odsotnosti mu 20. mesto daje veliko optimizma za naprej. "Na takšni poziciji še nisem začel sezone, s tako dobrimi rezultati. Verjamem, da lahko pridem še dosti višje," je dodal.

Pred tem so s finalno dirko končale članice. Zmagala je Britanka Tahnee Seagrave, edina slovenska finalistka Monika Hrastnik je bila peta.

Naslednja dirka v spustu bo 1. in 2. junija v Fort Williamu.

Članki iz rubrike