Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

piknik Petisvet.si

ZA VSAK ASTROLOŠKI ZNAK JE IDEALEN PIKNIK ...

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

STA
STA
0 28.04.2019 16:14:03

Kitajcem vseh pet zlatih kolajn

Grega Wernig
Kitajski namiznoteniški igralci so tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Budimpešti potrdili svoj primat. Osvojili so vseh pet možnih zlatih kolajn, glavna junaka tekmovanja sta bila Ma Long pri moških in Liu Shiwen pri ženskah.

Oba sta zmagala v posamični konkurenci, temu pa dodala tudi naslov med dvojicami, Ma Long skupaj z Wang Chuqinom v moških, Liu Shiwen pa s Xu Xinom v mešanih.

Ma Long je v finalu s 4:1 premagal Šveda Mattiasa Falcka, ki je postal prvi evropski finalist po letu 2003. Tudi v finalu se je olimpijskemu prvaku dobro upiral, znižal izid na 1:2, ko pa je tesno izgubil četrti niz, je bilo jasno, da bo Kitajec osvojil še svoj tretji zaporedni naslov. Tretje mesto sta si razdelila Kitajec Liang Jingkun in Južnokorejec An Jaehyun.

V kitajsko obarvanem ženskem finalu je Liu Shiwen s 4:2 premagala Chen Meng in v tretjem poskusu osvojila svojo prvo zlato kolajno na prvenstvih. Leta 2013 in 2015 je finale izgubila. Tudi bronasti kolajni sta osvojili Kitajki, in sicer Ding Ning in Wang Manyu.


V ženskih dvojicah sta zmagali Sun Yingsha in Wang Manyu, v finalu sta s 4:2 ugnali Japonki Hino Hayara in Mimo Ito.

Evropa je poleg Falcka osvojila še tri kolajne. Med moškimi dvojicami sta Romun Ovidiu Ionescu in Španec Alvaro Robles sta klonila šele v finalu, Portugalca Tiago Apolonia ter Joao Monteiro pa sta bila bronasta. Bron sta med mešanimi dvojicami osvojila tudi Nemca Patrick Franziska in Petrissa Solja.

Slovenski tekmovalci niso imeli sreče pri žrebu, Darko Jorgić, Bojan Tokić in Deni Kožul so izpadli v drugem krogu, Jan Žibrat in Alex Galič pa v prvem.

"Nisem najbolj zadovoljna. Z Azijci ne moremo enakovredno igrati. V tej smeri bo treba nekaj storiti. Ali za dlje časa oditi na trening k njim ali plačati, da oni pridejo k nam," nad nastopi ni bila najbolj navdušena selektorka Andreja Ojsteršek Urh.

Značke: namizni tenis, sp

Članki iz rubrike