mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 26.03.2019 21:11:29

Jorgić in Tokić uvodoma uspešna v Katarju

Nikola Miljković
Slovenska namiznoteniška igralca Darko Jorgič in Bojan Tokič sta uspešno začela prvo letošnje tekmovanje svetovne turneje ITTF v Dohi v Katarju. V drugem krogu predtekmovanja sta zabeležila zmagi. Mlajši Jorgič je ugnal domačina Abudlrahmana Al-Naggara s 4:0 (6, 5, 9, 14), Tokič pa po hudem boju Kitajca Ziyang Yuja s 4:3 (-8, -9, 5, 3, -7, 7, 6).

V Dohi od prvih šestnajstih igralcev s svetovne lestvice manjka le trenutno prvi Zhendong Fan.


Slovenca sta bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je imel težjo pot Tokič, ki je trenutno na 48. mestu svetovne lestvice. Potem ko je prejšnji teden v Omanu v prvem krogu glavnega turnirja moral priznati premoč Deokhwi Choiju iz Južne Koreje, je v Dohi naletel na 20-letnega Yuja, ki je na 129. mestu svetovne lestvice. Dvoboj je bolje začel mladi Kitajec, ki je povedel z 2:0 v nizih, vodil pa je tudi še s 3:2, toda na koncu so odločale Tokičeve izkušnje. V tretjem krogu bo najbolje uvrščeni Slovenec na svetovni lestvici igral proti levorokemu Japoncu Masataki Mozironu, ki je na svetovni lestvici šest mest pred njim.

Lažje delo je imel aktualni slovenski državni prvak Jorgič, ki je prva dva niza proti domačinu Al-Naggarju odlično začel, nekaj več težav pa je imel nato v tretjem in predvsem v četrtem nizu, vendar preobrata ni dovolil. Trenutno 54. igralec svetovne lestvice se bo v tretjem krogu pomeril z 38-letnim Nemcem Bastianom Stegejem, ki je na svetovni lestvici sedem mest za njim.

Značke: namizni tenis, sta

Članki iz rubrike