testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 26.03.2019 13:10:26

Slovenci bodo kvalifikacije za OI začeli proti Franciji

Nikola Miljković
Organizatorji skupine D kvalifikacij za olimpijske igre 2020 v Tokiu so sporočili, da se bo kvalifikacijski turnir v Gdansku, ki bo potekal med 9. in 11. avgustom, začel z obračunom med Poljsko in Tunizijo, slovenski odbojkarji pa bodo svojo uvodno tekmo odigrali proti Franciji.

Slovenci in Francozi so med seboj nazadnje igrali v finalu evropskega prvenstva 2015, ki so ga dobili francoski odbojkarji, naši fantje pa so v Sofiji prišli do srebrnega odličja.

Drugi dan turnirja v Gdansku bo za naše minil v znamenju obračuna s Tunizijci. Z afriškimi predstavniki so Slovenci zadnjič igrali leta 2016, v okviru svetovne lige in prepričljivo zmagali. Na drugi tekmi se bosta srečali Poljska in Francija.



Za zaključek kvalifikacij se bodo varovanci Alberta Giulianija pomerili z gostitelji, Poljaki, s katerimi so se Slovenci doslej pomerili največkrat. Nazadnje so nad njimi slavili na evropskem prvenstvu na Poljskem.

Medcelinske kvalifikacije bodo sicer potekale v šestih skupinah s po štirimi ekipami, in sicer v Bolgariji, na Nizozemskem, v Italiji, na Poljskem, v Rusiji in na Kitajskem. Na olimpijski turnir se bodo uvrstili le zmagovalci. Drugi krog kvalifikacij bo na sporedu prihodnje leto, potekal bo v okviru evropskih kvalifikacij, za Tokio pa bo na voljo le ena vozovnica.

Značke: odbojka, olimpizem

Članki iz rubrike