zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

STA
STA
0 19.03.2019 13:21:56

Manaudou se iz rokometa vrača v plavanje

Francoski olimpijski prvak Florent Manaudou se po dveh letih in pol vrača v plavanje. "Zdaj imam spet voljo za treninge in tekme," je za časnik L'Equipe povedal športnik.

Manaudou je na olimpijskih igrah 2012 v Londonu zmagal na 50 m prosto, po dveh srebrnih odličjih v Riu 2016 pa je prekinil športno pot in se začel ukvarjati z rokometom. Treniral je z rezervno ekipo prvoligaša Aix en Provence. Ob tem je štirikratni svetovni in šestkratni evropski prvak komentiral tudi plavanje za francosko televizijo in se preizkusil v filmskem svetu, še poroča francoski športni časnik.

Po dolgi odsotnosti pa je Manaudou začel pogrešati plavanje. Kot pravi, je zdaj povsem sproščen, saj je v karieri osvojil vse, kar se osvojiti da, zdaj pa bo imel dodatno prednost v dejstvu, da bo kot povratnik v vlogi "outsiderja" napadal najboljše.

Njegova želja je, da bi spet sodeloval s svojim nekdanjim trenerjem Jamesom Gibsonom v turški Antalyi. Ali mu bo uspel povratek in nastop na olimpijskih igrah 2022 v Tokiu, pa bo pokazal čas.

Značke: plavanje, francija

Članki iz rubrike