kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 19.02.2019 08:09:45

Kysselefova in Klavora na gimnastičnem uvodu v Melbournu

www.alesfevzer.com
Melbourne bo od četrtka do nedelje prizorišče svetovnega pokala v športni gimnastiki, prvega letos, a drugega od osmih, ki štejejo kot kvalifikacijske tekme za olimpijske igre v Tokiu leta 2020. V Avstraliji bosta nastopila dva Slovenca, Tjaša Kysselef na preskoku in Rok Klavora na parterju.

Tjaša Kysselef je lani v Melbournu prvič v karieri zmagala na tekmah svetovnega pokala, Klavora je bil peti.

Tokrat sta v Melbournu edina iz slovenske reprezentance. Sašo Bertoncelj je že pred mesecem dni napovedal, da zaradi težav s komolcem v Avstralijo zagotovo ne bo odpotoval, za nastop se ni odločila niti Teja Belak.

Skupna zmagovalka svetovnega pokala na preskoku Kysselefova si od prvega nastopa v letu 2019 najprej želi dva uspešna kvalifikacijska skoka in posledično preboj v finale.


"Pripravljena sem kar v redu, težavnost je ostala enaka kot do zdaj, nastopila bom s starima skokoma. Definitivno je cilj finale, za stopničke pa si ne upam ničesar reči," je sporočila Kysselefova, ki ni 100-odstotno zdrava, saj ima težave z ramo, ki jih rešuje s terapijami.

Klavora je imel lansko sezono precej težav s poškodbami, zaradi katerih je izpustil nekaj tekem. Povsem brez težav ni niti zdaj, a je tega že navajen. Tako kot njegova reprezentančna kolegica si je tudi on za osnovni cilj postavil uvrstitev v finale.

"Treniral sem kar v redu, vsake toliko časa so bile prisotne težave z levim kolenom, tako da sem moral kakšen dan treninga izpustiti. Drugače je šlo vse po načrtu. V kvalifikacijah ne bom delal ničesar novega, če se uvrstim v finale, pa se bom predstavil s težjo sestavo oziroma z novimi elementi. Cilj je lepo opravljena kvalifikacijska vaja in uvrstitev v finale, potem pa naprej," je za STA povedal Klavora.

Kvalifikacije so na sporedu 21. in 22. februarja, finalni nastopi najboljše osmerice po posameznih orodjih pa 23. in 24. februarja. Ambasadorka tekmovanja, ki bo letos prvič štelo kot kvalifikacijsko za naslednje olimpijske igre, je večkratna svetovna in olimpijska prvakinja, Američanka Aly Raisman.

Članki iz rubrike