jure kosir in njegova simona_preview Odkrito.si

Jure Košir se je zaradi otrok preselil

horoskop Svet24.si

Horoskop za petek, 18. januarja

duhovna ženska Petisvet.si

Če veste to, vidite v človeka skozi barve!

sneg, novo mesto1 Svet24.si

FOTO: Ponekod po Sloveniji močno sneži. ...

Lunin mrk, 27. 7. 2018 Svet24.si

Vse kar morate vedeti o prihajajočem luninem mrku

Kesha Najstnica.si

Znana pevka delila pomembno sporočilo

TANJA ZAGAR Njena.si

Zaprite usta: Ja, to je Tanja Žagar!

STA
STA
0 12.12.2018 19:07:49

Prvi mož ruskega olimpijskega komiteja optimistično razpoložen

Predsednik ruskega olimpijskega komiteja Stanislav Pozdnjakov je prepričan, da bodo ruski športniki in športnice nastopili na naslednjih olimpijskih igrah v Tokiu 2020. Po njegovem mnenju je ruski olimpijski komite naredi velike in pomembne korake v boju zoper doping.

"V Rusiji smo v zadnjem času smo močno izboljšali protidopinško kulturo in veliko naredili v smeri tovrstne vzgoje. Prepričan sem, da se bodo vse naše pobude in dejanja na tem področju obrnile v pozitivno smer, kar bi pomenilo, da bodo naši športniki in športnice nastopili na naslednjih olimpijskih igrah," je na današnji novinarski konferenci v Moskvi dejal prvi mož ruskega olimpijskega komiteja, ki je maja letos na tem položaju zamenjal Aleksandra Žukova.

Pozdnjakov je predstavil tudi tako imenovani "program usposabljanja" ruskih športnikov in športnic za nastop na zimskih olimpijskih igrah v kitajskem Pekingu 2022.

Mednarodni olimpijski komite (MOK) je zaradi sistematičnega dopinga Rusiji prepovedal nastop na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v južnokorejskem Pyeongchangu. Ruski športniki in športnice, ki so izpolnili stroge protidopinške kriterije, so nato lahko sodelovali na igrah v Pyeongchangu, a so nastopali pod olimpijsko zastavo.

Značke: olimpizem, rusija, doping

Članki iz rubrike