Mojca Šapla 1 Odkrito.si

Spodnje perilo za usodno žensko

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

deklica Petisvet.si

Reinkarnirana deklica se spominja 10 prejšnjih ...

jedrska elektrarna krško, nek Svet24.si

»Ob vsem strahu pred jedrskimi elektrarnami me ...

2 kraljica Svet24.si

Kraljico so evakuirali zaradi invazije podgan

1_boštjan Romih uvodna_Mateja Jordovič Potočnik Njena.si

Neskončno hvaležen Boštjan Romih

Primož Vrhovec in Jan Bučar Njena.si

Ima slovenski igralec skrivno hči?

STA
STA
0 12.12.2018 19:07:49

Prvi mož ruskega olimpijskega komiteja optimistično razpoložen

Predsednik ruskega olimpijskega komiteja Stanislav Pozdnjakov je prepričan, da bodo ruski športniki in športnice nastopili na naslednjih olimpijskih igrah v Tokiu 2020. Po njegovem mnenju je ruski olimpijski komite naredi velike in pomembne korake v boju zoper doping.

"V Rusiji smo v zadnjem času smo močno izboljšali protidopinško kulturo in veliko naredili v smeri tovrstne vzgoje. Prepričan sem, da se bodo vse naše pobude in dejanja na tem področju obrnile v pozitivno smer, kar bi pomenilo, da bodo naši športniki in športnice nastopili na naslednjih olimpijskih igrah," je na današnji novinarski konferenci v Moskvi dejal prvi mož ruskega olimpijskega komiteja, ki je maja letos na tem položaju zamenjal Aleksandra Žukova.

Pozdnjakov je predstavil tudi tako imenovani "program usposabljanja" ruskih športnikov in športnic za nastop na zimskih olimpijskih igrah v kitajskem Pekingu 2022.

Mednarodni olimpijski komite (MOK) je zaradi sistematičnega dopinga Rusiji prepovedal nastop na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v južnokorejskem Pyeongchangu. Ruski športniki in športnice, ki so izpolnili stroge protidopinške kriterije, so nato lahko sodelovali na igrah v Pyeongchangu, a so nastopali pod olimpijsko zastavo.

Značke: olimpizem, rusija, doping

Članki iz rubrike