Katja Tratnik Odkrito.si

Voditeljica z leto dni starejšim Nemcem na ...

papež frančišek Svet24.si

VIDEO: Odmikal jim je prstan, ni hotel, da ga ...

Uroš Petisvet.si

V Medžugorju komunicira s Sveto Marijo, z ...

ljubljanska obvoznica, severna obvoznica Svet24.si

Ljubljanski avtocestni obroč z velikansko ...

princ harry Svet24.si

Princ Harry "odstavil" prijatelja, ker mu je ...

01_Tanja_Žagar Njena.si

Iskreno priznanje Tanje Žagar šokiralo gledalce

Jessie J Najstnica.si

Jessie J pokazala celulit in navdušila

STA
STA
0 12.12.2018 19:07:49

Prvi mož ruskega olimpijskega komiteja optimistično razpoložen

Predsednik ruskega olimpijskega komiteja Stanislav Pozdnjakov je prepričan, da bodo ruski športniki in športnice nastopili na naslednjih olimpijskih igrah v Tokiu 2020. Po njegovem mnenju je ruski olimpijski komite naredi velike in pomembne korake v boju zoper doping.

"V Rusiji smo v zadnjem času smo močno izboljšali protidopinško kulturo in veliko naredili v smeri tovrstne vzgoje. Prepričan sem, da se bodo vse naše pobude in dejanja na tem področju obrnile v pozitivno smer, kar bi pomenilo, da bodo naši športniki in športnice nastopili na naslednjih olimpijskih igrah," je na današnji novinarski konferenci v Moskvi dejal prvi mož ruskega olimpijskega komiteja, ki je maja letos na tem položaju zamenjal Aleksandra Žukova.

Pozdnjakov je predstavil tudi tako imenovani "program usposabljanja" ruskih športnikov in športnic za nastop na zimskih olimpijskih igrah v kitajskem Pekingu 2022.

Mednarodni olimpijski komite (MOK) je zaradi sistematičnega dopinga Rusiji prepovedal nastop na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v južnokorejskem Pyeongchangu. Ruski športniki in športnice, ki so izpolnili stroge protidopinške kriterije, so nato lahko sodelovali na igrah v Pyeongchangu, a so nastopali pod olimpijsko zastavo.

Značke: olimpizem, rusija, doping

Članki iz rubrike