burak 1-fahriye evcen Odkrito.si

Razkrito: znan je spol otroka Buraka Özçivita.

horoskop-astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 16. novembra

duhovno srce Petisvet.si

Od jutri pričakujte nemogoče!

mercedes Svet24.si

Nekaj ur pred usodnim trkom je 31-letni Franjo ...

aljaz kate william Svet24.si

Slovenec, ki navdušuje tudi Kate in Williama

lasje, pričeska Najstnica.si

Ti izpadajo lasje?

kajza2 Njena.si

Iz kajže se je slišalo hlipanje

Oste Bakal
Oste Bakal
0 26.10.2018 09:38:05

Težki gostovanji za Krko in Vesno

Lahko izkušeni Jure Slatinšek vzame kakšno točko Mariborčanom?
Oste Bakal
V 5. krogu lige Vzajemna je pri moških v ospredju koroško-dolenjski derbi, kjer se bosta udarili ekipi, ki sta v zadnjih letih na vrhu ali tik pod vrhom.

Čeprav si igralci Fužinarja Interdiskonta po porazu pred tednom dni v Mariboru ne bi smeli privoščiti še enega spodrsljaja, je vseeno favoritinja Krka. Aktualni državni prvaki spet igrajo izvrstno in težko je verjeti, da bi lahko izgubili, čeprav odlično igra tudi Mitja Horvat, ki je sposoben osvojiti tri točke. Morebiti bi lahko kakšno osvojil tudi Janez Petrovčič, a vseeno so favoriti igralci Krke.

Bistveno lažje delo kot Korošci in Dolenjci bodo tokrat imeli igralci Keme Puconci in ŽNTK Maribor. Prvi gostujejo na Kodeljevem in vse drugo razen zmage Prekmurcev bi bilo veliko presenečenje. Kljub temu pa tudi Denis Pintar, Andraž Novak in Domen Peperko lahko osvojijo kakšno točko. To velja tudi za Savinjčane, še posebej za izkušenega Jureta Slatinška. V vsakem primeru mariborski "železničarji" že lahko vknjižijo novi par točk. Isto velja tudi za Cornilleau Mengeš, ki gostuje v Murski Soboti, kjer Tomaž Roudi potrebuje vsaj še enega nekoliko močnejšega soigralca, da bi lahko Sobočani dosegli kakšno zmago. Podobno kot Sobočani so to jesen pod svojimi zmožnostmi igralci Mengša, ki še nimajo točk in težko je verjeti, da lahko izkušena domača ekipa tokrat premaga mlado ekipo Arrigonija.

Med dekleti najtežje gostovanje čaka aktualne državne podprvakinje iz Zaloga, ki morajo na dvoboj v Logatec. Če bodo gostje nastopile v popolni postavi, bi morali točki pripasti ekipi Vesne, vsekakor pa ne gre podcenjevati niti domačink Nine Zupančič in Katje Gutnik. V notranjski prestolnici se tako obeta nadvse zanimiv dvoboj. Aktualne državne prvakinje iz Izole bodo tokrat imele le prijeten izlet na Gorenjsko, kjer bodo vsaj malo vohale prvi letošnji sneg. Ko gre za samo tekmo pa je vse jasno, Jeseničanke niti pod razno ne morejo ogroziti ekipe Arrigonija. Bolj izenačena bosta preostala dvoboja, še zlasti na Kodeljevem, kjer gostujejo razigrane Prekmurke. Tekma bo gotovo dramatična in negotova, nekoliko več možnosti pa imajo gostiteljice. V Preserjah pa so v rahli prednosti gostje z Goriškega, čeprav ne bi bilo veliko presenečenje, če bi tudi domačinke osvojile prvi točki v tem prvenstvu.  

I. SNTL – Vzajemna, 5. krog (vse danes ob 17.00)
Moški
Mengeš – Arrigoni Izola
Kajuh Slovan – Kema Puconci
Fužinar Interdiskont – Krka
Savinja – ŽNTK Maribor
Sobota - Cornilleau Mengeš
Ženske
Jesenice – Arrigoni Izola
Kajuh Slovan – Kema Puconci
Preserje – Letrika
Logatec – Vesna Zalog
ŽNTK Ljubljana prosta
II. SNTL - Vzajemna, moški, 3. krog
Rakek – Novo mesto (10.00)
Logatec – Melamin Kočevje (10.00)
Fužinar Interdiskont II – Križe (10.00)
Muta – Vesna Zalog (10.00)
Ptuj – Tempo Velenje (10.00)
Rakek – Melamin Kočevje (16.00)
Logatec – Novo mesto (16.00)
Fužinar Interdiskont II – Vesna Zalog (16.00)
Muta – Križe (16.00)
III. SNTL – Vzajemna, moški
Kajuh Slovan II – Metlika (10.00)
Vrhnika – Cirkovce (10.00)
Gorica – Kema Puconci II (10.00)
Ilirija – Metlika (16.00)
Vrhnika – Kema Puconci II (16.00)
Gorica – Cirkovce (16.00)

Članki iz rubrike