Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

tu
tu
0 26.10.2018 08:32:20

Lepa Danka ŠOKIRALA svet tenisa in športa ter razkrila, da je HUDO BOLNA

vszi
Danska tenisačica Caroline Wozniacki je v Singapurju razkrila, da je hudo bolna.

Danska tenisačica, nekdanja številka ena in od letos tudi zmagovalka turnirja za grand slam v Melbournu Caroline Wozniacki je včeraj po koncu nastopov v Singapurju razkrila, da se že dlje časa bori z revmatoidnim artritisom. 

Diagnozo so ji postavili pred začetkom OP ZDA, a Danka se je odločila, da bo o tem molčala, da njene tekmice ne bi tega izkoristile v kot sama pravi "najtežjih trenutkih kariere."

Revmatoidni artritis je sicer po zdravniških zapisih kronična, vnetna revmatična bolezen, ki lahko prizadene vse sklepe in tudi obsklepne dele. Na začetku bolezni so boleči in otekli predvsem mali sklepi rok, stopal, zapestja in komolci, in to obojestransko. Pozneje v poteku bolezni se lahko vnetje razširi še na velike sklepe, kot so kolena, kolki in gležnji, redkeje na hrbtenico.

caroline wozniacki
Reuters

"Na začetku je bil to velik šok. Zdelo se mi je, da sem najbolje pripravljena tenisačica. Potem sem tudi znana, zdaj pa se moram ukvarjati s tem."

"Nekega jutra po Wimbledonu sem se zbudila in nisem mogla premakniti rok ali nog. Sprva sem mislila, da gre za nekakšno vrsto gripe."

"Nočem preveč govoriti o tem, sploh ne prej, ko je bila sezona v polnem teku. Nikomur nisem želela pokazati, da se slabo počutim. Zdaj sem se naučila, kako shajati s tem po tekmah."

"V dneh, ko ne moreš ustati iz postelje, si pač moraš reči, da je to zdaj realnost. Pridejo dnevi, ko je vse v najlepšem redu in meniš, da te boležni nimaš. Na googlu se o tem niti nočem pozanimati, saj vedno najdeš kaj, kar ti pove, da boš umrl."

Wozniackijevo pred novo sezono čakajo testi in spoznavanje načina, kako lahko čim dlje nastopa s to boleznijo. "Moraš biti pozitiven, obstajajo načini, kako se lahko proti temu boriš, čeprav je bolezen neozdravljiva. Konec koncev najdeš način, kako se s tem spopadeš. Ponosna sem nase, da sem lahko bila v tem obdobju tako pogumna in pozitivna," je v Singapurju še dejala priljubljena Danka.

wozniacki
Reuters

Spomnimo, da je na zaključnem turnirju doživela dva poraza proti Karolini Pliškovi in Jelini Svitolini, premagala pa je Petro Kvitovo. Drži se, Caro. 

Značke: tenis, wozniacki, bolezen

Članki iz rubrike