Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 18.09.2018 10:10:43

Na svetovni pokal v Sombotel le telovadci, telovadke ostajajo doma

Na svetovni pokal v športni gimnastiki v madžarski Sombotel, ki bo konec tedna, bo odpotovala le moška reprezentanca na čelu z dobitnikom srebra z avgustovskega evropskega prvenstva v Glasgowu, Sašem Bertoncljem. Ženski del ekipe bo ostal doma in nadaljeval priprave na oktobrsko svetovno prvenstvo v Dohi.

Kot je pojasnil selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič, je svetovni pokal v Sombotelu za njegove izbranke prehitro po EP, odločitev, da ga izpustijo, pa so sprejeli že kar nekaj časa nazaj. "Tudi v Pariz, ki je teden dni kasneje, ne bi šli, če se ne bi Tjaša Kysselef borila za prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Tako gre tja le Tjaša, ostali ostanemo doma. Oktobra gremo na tekmo v Nemčijo v Leverkusen, potem bomo opravili doma še pregledno tekmo in že bo tu SP," je povedal Mavrič.

Selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič bo na Madžarsko odpeljal šest telovadcev. Evropskemu podprvaku na konju z ročaji bodo družbo v Sombotelu delali še Jure Pavlica, ki bo prav tako nastopil na konju, Luka Terbovšek in Jure Weingerl bosta tekmovala na parterju, Andraž Lamut na bradlji, Alen Dimic pa na drogu.



Rok Klavora, drugi slovenski reprezentant z EP na Škotskem, bo izpustil tako Sombotel kot Pariz in tudi svetovno prvenstvo v Dohi, kamor gre od telovadcev zgolj Bertoncelj.

"Rok bo naslednjič nastopil na svetovnem pokalu v Cottbusu po SP. V Pariz in v Doho gre samo Sašo," je pojasnil Piletič, o željah pred tekmo v Somobotelu pa je dodal: "Sašo je 'okej', treniral je novi element. Želiva si, da ga vključi v vajo v Sombotelu ali v Parizu. Ostali so spodobno trenirali. Terbovšek je dobro pripravljen, Alen prav tako. Če naredi, kot zna, je lahko v finalu. Odvisno pa bo konkurence."

Članki iz rubrike