melania trump Svet24.si

Zakaj se Melania tako redko smeje? Razlog je ...

zlomljeno srce Dobra karma

Kako pozdraviti zlomljeno srce? To je 5 idej!

Alfi Nipič ponovno hospitaliziran Svet24.si

Alfi bo prvič po 50 letih silvestrovo prebil doma

SUZANA BOLNIŠNICA Svet24.si

Suzanina zgodba: rak, tema, radioaktivnost in ...

mystery-2169794_1920 Dobra karma

Tarot napoved in nasvet za čas od 8. do 14. ...

Darja Gajšek Njena.si

To je moški sanj Darje Gajšek

jan in tanja poroka Njena.si

Tanja razkrila, kaj je delal Jan vse noči na ...

sta
sta
0 17.09.2018 16:37:49

Janja Garnbret bo zlato-srebrni komplet danes pripeljala domov

www.alesfevzer.com
Po za Slovenijo izjemnem SP v športnem plezanju bo odprava danes proti večeru domov prinesla dragocen zlato-srebrno-bronast tovor. Janja Garnbret je v dvorani OlympiaWorld osvojila zlati kolajni v balvanih in novi disciplini olimpijski kombinaciji ter srebro v težavnosti. Med nosilce kolajn se je vpisal tudi Gregor Vezonik z balvanskim bronom.

Korošca, 19-letna tekmovalka iz Šmartna pri Slovenj Gradcu, in 23-letni Ravenčan, sta Koroško in Slovenijo dokončno postavila na športno-plezalni zemljevid. Glas o dosežkih slovenskih plezalcev je segel vse do daljne Japonske, kjer športni plezalci dosegajo slavo, primerljivo z zvezdniki košarkarjev NBA, zato ne preseneča, da so v Innsbruck pripotovale okrepljene novinarske in poročevalske ekipe glavnih japonskih medijskih hiš.

Športno plezanje je še bolj pridobilo na priljubljenosti, ko je postalo del olimpijske družine športov. Prvič bo športno plezanje z združeno disciplino kombinacija na sporedu poletnih olimpijskih iger leta 2020 prav v Tokiu.

Garnbretova je za svoje prvo balvansko zlato za sabo pustila japonski tekmovalki Akiyo Noguchi in Miho Nonaka. Japonščina je bila uradni jezik na novinarski konferenci zmagovalk balvanske preizkušnje, na kateri je Noguchijeva odgovarjala v japonščini, organizatorji pa so bili dolžni poskrbeti za prevajalko v angleščino.Garnbretova je bila po uradnem delu konference deležna številnih prošenj za intervjuje japonskih televizij. Predstavniki vodstva slovenske reprezentance so prejeli tudi uradno prošnjo z željo, da bi nacionalna japonska televizija letos pripotovala v Slovenijo in posnela utrip iz vsakdanjika slovenskih športnih plezalcev.

Skromna Korošica, nevajena takšne velikanske medijske pozornosti, je svoje medijske dolžnosti opravila sproščeno in brezhibno, kot je bila suverena v tekmovalnih smereh. Odgovarjala je na vprašanja v slovenščini in angleščini, čeprav je deset dni dolgo tekmovanje pustilo svoj davek, poznala se je utrujenost, oprimki in volumni pa so skoraj do krvi zbrusili kožo na prstih, najbolj obremenjenem delu plezalčevega telesa.

Po prihodu domov bo novinarska konferenca z najboljšimi slovenskimi predstavniki v Innsbrucku v torek na sedežu Planinske zveze Slovenije v Ljubljani. Veselo bo tudi na Koroškem, tako v Šmartnem kot na Ravnah, kjer bo končno po dolgi odsotnosti priložnost za snidenje z domačimi, svojci, prijatelji in znanci ter vsemi ljubitelji športa in športnega plezanja.

Značke: športno plezanje, sp

Članki iz rubrike