Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 17. februarja

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

zoran predin_barbara šerbec_šerbi Svet24.si

Spomini na Šerbi: "Na oder smo jo pripeljali kar ...

challe1 Svet24.si

Challe Salle: Mami rad povem, da je imela vedno ...

Kendall Jenner, zlati globusi Najstnica.si

Pokazala je svoje dolge noge

lea sirk_presenecenje Njena.si

Lea Sirk: ne morem fuc***g verjeti

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 14.09.2018 22:30:50

Ljubljančani so bili zelo aktivni

Nika Radelj je glavni steber
psno
Tudi nižje ligaši začenjajo s svojimi prvenstvi. Le v obeh ženskih drugih ligah se bo tekmovanje začelo kasneje.

Prestopni rok je bil tokrat izredno pester. Najbolj konkretni so bili v Ljubljani, kjer si želijo stvari pripeljati na stara pota. Mimogrede, Ljubljančani so pred dvajsetimi leti slavili svoj edini naslov prvaka. Takrat je igral tudi nekdanji svetovni prvak Boris Urbanc. Preostali trije državni moški prvaki so med elito in to Konstruktor, Triglav in Calcit. Kegljaški klub Ograjca je nazaj pripeljal svojega trenerja Primoža Pintariča, ki je v zadnji sezoni igral za Gorico. Našemu reprezentantu je uspelo pregovoriti tudi prijatelja Damjana Hafnarja, ki je iz Kamnika načrtoval oditi v tujino, toda na koncu je pristal na Maksu Percu. Po dolgih letih pa se v Ljubljano vrača tudi Aleksander Šparemblek, ki je bil steber Enemona iz Hrastnika. Da je bila mera polna, je poskrbel Kranjčan Jure Juvančič, ki je zapustil Triglav in postal še četrti novi član Ograjce. Ograjco je zapustil Zoran Ilnikar, ki je šel na Jesenice, toda Ljubljančani so nesporni favoriti za prvo mesto.

S tem ne smemo pozabiti na zelo konkurenčno Radensko s Steržaji in tudi na Rudar, ki ima nekaj zelo zanimivih mladih igralcev. V ta boj želijo poseči tudi novinci v ligi, Taborska Jama. Jamarji so sicer izgubili Borisa Borteka, toda zamenjali so ga z zelo izkušenim Štefanom Jesenškom, ki je prišel iz Ljubelja. Ostale ekipe so ostale praktično nespremenjene. Omeniti velja še Brest iz Cerknice, ekipo, ki je izpadla iz elite. Za Cerkničane je cilj seveda takojšnja vrnitev med elito. V zadnji sezoni so pri Brestu imeli veliko problemov z zdravjem in poškodbami. Praktično nobene tekme niso mogli odigrati v popolni postavi, imeli pa so tudi kar nekaj smole. Nekaj tekem so odigrali vrhunsko, toda ostali so praznih rok, ker so bili konkurenti še malce bolj razpoloženi. V njihovo korist bodo šle prav gotovo bogate izkušnje iz elite. Tako lahko rečemo, da bodo enakovreden tekmec Ljubljančanom.

V ženski B ligi ni izrazitega favorita in se nam obeta zelo izenačen boj. Tudi Adria, ki je izpadla iz elite, nima kakšne prednosti pred ostalimi, morda imajo le malo več izkušenj. Glede na zadnjo sezono imajo majhno prednost Belokranjke, Trebanjke in Slovenjgradčanke ter Radenska, ki jo vodi in zanjo občasno tudi igra nekdanja izvrstna reprezentantka in tudi večkratna svetovna prvakinja Marika Kardinar.

V zadnji sezoni so bili igralci Krke iz Novega Mesta vseskozi v igri za prvo mesto v drugi ligi zahod, a so jim potem ta naslov izpred nosa odpeljali igralci Taborske Jame. Zato so se Dolenjci še okrepili. Iz Hrastnika so pripeljali odličnega Gregorja Skalickega. V tej skupini so dobro trgovali tudi pri Slaviji, ki je pripeljala Makoterja iz Postojne in Štiha iz sosedov Lokomotive. Svojo priložnost bodo iskali tudi Izolčani, ki so suvereno zmagali v tretji ligi. Svojo ekipo so pri obalnem ligašu okrepili še s Tekavcem, ki je prišel iz Portoroža. V preostalih ligah pa se nam obeta zanimivo prvenstvo, kjer ni kakšnih favoritov. Zato lahko pričakujemo obilo zelo izenačenih tekem.

Nekateri igralci pa so si večji kos kruha odločili odrezati v tujini. Janže Lužan je iz Kamnika odšel v sosedno Avstrijo, enako tudi Mojmir Mark Bortek, ki je zapustil Enemon iz Hrastnika. V sosednjo Hrvaško pa sta šli izkušati srečo tudi dve igralki Vodnjaka iz Novega Mesta, Kinkova in Javornikova.

Pari prvega kroga v 1. B ligah
Moški
Pergola Hiše – Kočevje (15.00), Hidro – Konstruktor ml. (16.00), Rudar – Bela Krajina, Ograjca – Radenska (obe 16.30), Brest – Taborska Jama (17.30)
Ženske
Krka – Bela Krajina, Adria – Celje ml. (obe 13.00), Fužinar PE – Gorica (13.30), Ograjca – Radenska (14.00), Slovenj Gradec – Trebnje (16.00)
Galerija

Članki iz rubrike