stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 14.09.2018 15:56:41

Janja Garnbret prepričljivo v svoj drugi finale v Innsbrucku

www.alesfevzer.com
Na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v dvorani Olympia World v Innsbrucku bodo drevi podelili komplet odličij v tekmovanju športnih plezalk v balvanih. V finalu bo Slovenijo zastopala Janja Garnbret, ki se je med najboljših šest uvrstila z najboljšim dosežkom polfinala. Druga slovenska polfinalistka Katja Kadić je osvojila 12. mesto.

Prvo sito so bile zahtevne torkove kvalifikacije z balvanskimi problemi, ki so frustrirali številne tekmovalke, le za prvo slovensko favoritinjo balvani niso predstavljali večjih težav.

Janja Garnbret je edina v ženski konkurenci osvojila vseh pet balvanskih smeri do vrha v svoji skupini. Polfinale je začela enako silovito in prepričljivo. Trije vrhovi v treh poskusih so bili dovolj za prvo mesto polfinala. Nepreplezan je ostal le tretji balvan, ki ga pa ni do vrha preplezala nobena od polfinalistk. Le Američanka Alex Puccio je dosegla v tem balvanu polovico smeri, tako imenovano cono, a je, zanimivo, ne bo v finalu.


V finale so se uvrstile še Švicarka Petra Klingler, ki ima prav tako tri vrhove od štirih, a v veliko več poskusih, Japonka Akiyo Noguchi, Avstrijka Jessica Pilz, Srbkinja Staša Gejo in Japonka Miho Nonaka.

Garnbretova lovi še tretjo kolajno na svetovnih prvenstvih, prvo v balvanih. Na SP pred dvema letoma v Parizu je osvojila zlato v težavnosti. V Innsbrucku pa se je v soboto v težavnosti ovenčala s srebrom. Garnbretova se je uvrstila v svoj prvi finale v balvanih na svetovnih prvenstvih.

Finale najboljše šesterice se bo začel ob 19. uri.

Značke: športno plezanje, sp

Članki iz rubrike