Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 14.09.2018 12:13:35

Glavna favorita sta Konstruktor in Celjanke

Trener Konstruktorja Bojan Pihlar veliko pričakuje tudi od Aleša Blaža..
psno
Začenjajo se ligaška tekmovanja v kegljanju, kjer se obeta ogorčen boj za mesta v Evropi in za obstanek.

Kegljišča v Sloveniji so kar nekaj časa mirovala. No, le v tekmovalnem smislu, saj so se igralci in igralke seveda pošteno pripravljali na napore, ki jih prinaša dolga sezona. Še posebej so bili aktivni v osmih klubih, ki nas bodo zastopali na mednarodnih tekmovanjih, ki bodo prve dni oktobra in bodo vsi potekali na ozemlju nekdanje Jugoslavije. Bilo je tudi nekaj turnirjev, ki so popestrili sam trenažni proces. Predvsem je bil odmeven turnir Lokomotive v Mariboru, ki je bil poseben predvsem po tem, da je potekal le na dveh stezah. Dodaten draž mu je dala tudi svetovna rekorderka Ines Maričić.

Prestopni rok je pri moških poskrbel za kar nekaj sprememb v posameznih ekipah. Slabši časi se obetajo v Hrastniku, kjer so izgubili sponzorja in tudi nekaj igralcev, kot so Zlatko Pajnič, Aleksander Šparemblek, Mojmir Mark Bortek in Gregor Skalicky. Zato se je nekdanji Enemon združil s Hrastnikom, obeta pa se jim zelo turbulentna sezona. Mnogo slabši bodo tudi na Jesenicah, saj so izgubili kar tri pomembne igralce. Kristijan Mijatović je odšel v Kamnik, Matjaž Vovk v Tržič in Igor Čosić v Novo Gorico, dobili pa so Zorana Ilnikarja (Ograjca), Borisa Borteka (Taborska Jama) in Boštjana Kosa (Kranjska Gora). Ljubelj bo za nianso močnejši, saj bo konkurenco zaostril Vovk. Tako bodo Tržičani s trenerjem Blaho praktično edini pravi tekmec Konstruktorju, ki ostaja v nespremenjeni postavi. Seveda so zaradi tega varovanci Bojana Pihlarja absolutni favoriti za nov naslov. V prvih treh krogih se bodo Mariborčani uigravali za svetovni pokal, ki jih čaka v Zaprešiču pri Zagrebu. Zelo oslabljen bo tudi aktualni podprvak Calcit iz Kamnika. Odšla sta reprezentant Janže Lužan (v tujino) in Damjan Hafnar (v Ljubljano). V Kamniku računajo na vrnitev Marka Omana, ki zelo dobro okreva po operaciji. Tudi v zadnji sezoni tretjeuvrščeni Goričani bodo oslabljeni, saj jih je zapustil reprezentant Primož Pintarič. To luknjo bodo delno zapolnili s Čosićem. V popolno enaki sestavi pa bodo Konjičani, ki bodo na čelu z veteranom Francem Kirbišem napadali najvišja mesta. Za odtenek močnejši bodo Postojnčani, ki so v svoje vrste privabili dva izkušena igralca, Zlatka Pajniča in povratnika Savka Debeljaka. Zelo težka sezona pa se obeta v Litiji, ki je lani zapadla v rezultatsko krizo, ter povratnikom v ligo Triglavu iz Kranja.

V ženski elitni ligi ni bilo toliko sprememb. Celjanke ostajajo v enaki zasedbi in so ponovno glavni kandidat za novo zvezdico. Toda Triglav postaja vedno močnejši konkurent. Sicer je vrste Kranjčank zapustila Monika Blagovič, ki je dala prednost drugim zadevam in odšla v drugoligaša Taborsko Jamo. Zato pa so v Kranju kupili Petro Bašek iz Bresta ter bosansko reprezentantko Tatjano Perišić. V ostalih ekipah praktično ni sprememb. Tako lahko predvidevamo, da bomo videli podobne boje kot v zadnji sezoni, s to razliko, da bo Adrio zamenjal Remoplast iz Radelj ob Dravi. Kakšne se njihove možnosti, bomo videli v prvih krogih. Morda še ne v uvodnem, ker odhajajo na gostovanje k prvakinjam Celjankam.

Na uvodu bo vroče v Novi Gorici

V uvodnem krogu DP bo v ospredju moške elitne lige dvoboj v Novi Gorici, kamor prihaja Ljubelj. V Postojni bomo lahko videli, kolikšna je vrednost domačega okrepljenega Proteusa in novincev v ligi Triglava. Zanimivo bo tudi v Hrastniku in Litiji, medtem ko bo za Mariborčane tekma na Jesenicah predvsem malce težji trening.

V ženski ligi Kranjčanke že za uvod čaka težko gostovanje v Postojni, kjer ima domača vrsta Proteusa po najnovejših informacijah končno novega mlajšega trenerja. Zanimivi srečanji se obetata v Slovenski Bistrici in v Mariboru, kjer gostuje Ljubelj. Cerkničanke bi doma morale imeti lahko delo proti Litijankam.

1. A liga, 1. krog
Moški
Hrastnik – Konjice (13.00)
Gorica – Ljubelj (16.00)
Sij Acroni – Konstruktor (17.00)
Litija – Calcit (17.30)
Proteus – Triglav (17.30)
Ženske
Impol – Calcit (13.00)
Proteus – Triglav (14.00)
Brest – Litija (14.00)
Celje – Remoplast (15.00)
Miklavž – Ljubelj (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike