mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 07.07.2018 13:27:41

Janja Garnbret prvič po odsotnosti v finalu

Športna plezalca Janja Garnbret in Domen Škofic, ki sta par na in zunaj plezalnih sten, bosta slovenska predstavnika v drevišnjem finalu uvodne tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v švicarskem Villarsu. Garnbretova, lanska skupna zmagovalka svetovnega pokala, je v finale napredovala z najboljšim dosežkom polfinala.

Tjaša Kalan, Vita Lukan in Mia Krampl so osmerico najboljših zgrešile za las, pristale so tik pod robom finala na višini, ki jo je doseglo sedem tekmovalk. Kalanova in Lukanova sta vpisali deveti dosežek, Kramplova pa je bila 14. Mina Markovič je slovenske nastope v ženski konkurenci sklenila na 19. mestu.

V moškem polfinalu je za najboljši slovenski dosežek poskrbel Škofic s petim mestom. Luka Potočar je bil 15., Jernej Kruder pa je pristal na repu polfinalistov na 26. mestu. Moški polfinale sta dobila Avstrijca, Max Rudigier je edini osvojil vrh smeri, Jakob Schubert je bil drugi.



V petkovih kvalifikacijah je nastopilo 12 Slovencev. Brez polfinala so ostali Martin Bergant (27.), Urška Repušič (40.), Lana Skušek (41.) in Milan Preskar (51.).

Najboljša Slovenka Janja Garnbret v Švici nastopa prvič po tekmovalnem premoru, ko je večji del balvanske sezone izpustila zaradi mature.

Članki iz rubrike