Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 05.07.2018 20:00:27

Može še enkrat izboljšal slovenski rekord na 200 m prsno

Plavalec Ravenskega Fužinarja Matija Može je na mladinskem evropskem prvenstvu v Helsinkih še enkrat izboljšal absolutni slovenski rekord na 200 m prsno. V finalu je dosegel izid 2:15,42 in bil še osem stotink sekunde hitrejši kot v sredinem polfinalu, kar je zadostovalo za šesto mesto.

Može je v primerjavi s polfinalom nekoliko spremenil taktiko, bil bistveno hitrejši na prvi polovici, dobro opravil tudi s tretjo dolžino bazena, v zadnji pa nekoliko popustil, a vseeno dosegel najboljši izid vseh časov med slovenskimi plavalci.

"V finale sem se uvrstil kot osmi in nisem imel česa izgubiti. Odločil sem se za hitrejši začetek, 150 metrov je šlo res dobro, na koncu pa me je začelo zmanjkovati. Zdaj vsekakor vem, da imam še prostor za popravke in napredek," je po tekmi dejal Može, ki je moral nato prvič v življenju tudi na kontrolo dopinga. "Bilo je nekako tako, kot so nam to predstavili na predavanjih," je še dejal Može.



Manjše razočaranje je bil nastop Mariborčanke Katje Fain na 400 m prosto, ki je prepričljivo nastopila v sredini ženski štafeti na 4 x 100 m prosto in bila danes z osebnim rekordom na štirikrat daljši razdalji med kandidati za medaljo, tokrat pa je s slabšim nastopom priložnost zapravila že dopoldan in s 14. mestom ostala celo brez finala. V isti disciplini je bila Mojca Hancman 18. in njena klubska kolegica z Raven Sara Račnik, ki je prav tako sodila v krog kandidatov za finale, 29.

Solidno se je odrezal Ravenčan Gal Kordež, ki je na 200 m delfin osvojil 23. mesto, a ob tem dosegel osebni rekord.

Značke: plavanje, mep

Članki iz rubrike