Zoran 4 Odkrito.si

Zoran Janković: Ni mi lepo, ko moram na sodišče!

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za sredo, 21. novembra

žalostna punčka Petisvet.si

Mamica moja, mamica moja!

detektiv Svet24.si

Župan z detektivom nad zaposlenega

salome 1 Svet24.si

"Imela sem več padcev kot vzponov, pa kaj!?"

Priyanka Chopra, nick jonas Najstnica.si

Nick Jonas o bitki z boleznijo

aneta denis Njena.si

Mala kamera ujela grozljivo obračunavanje kmetov

STA
STA
0 05.07.2018 21:21:49

Slovenke v boj za EP v Zagrebu

Nikola Miljković
Evropska nogometna zveza je danes v Nyonu opravila žreb kvalifikacij za 1. futsal evropsko prvenstvo članic, ki bo na sporedu februarja prihodnje leto. Slovenija si bo pot na premiero skušala priboriti septembra na Hrvaškem, kjer bodo ob gostiteljicah igrale še Rusinje in ena od ekip iz predkvalifikacij.

Organizator EP bo znan naknadno, na njem pa bodo nastopile štiri ekipe, zmagovalke kvalifikacij. Za štiri mesta se bo potegovalo 23 ekip. V predkvalifikacijah bo nastopilo 10 ekip, ki bodo deljene v tri skupine, prvakinje turnirjev pa gredo v glavni del kvalifikacij, kjer se bo 16 ekip razdelilo v štiri skupine po štiri. Zmagovalke turnirjev kvalifikacij bodo prve udeleženke 1. evropskega prvenstva.

Poleg Slovenije so se v glavni del kvalifikacij uvrstile še izbrane vrste Španije, Rusije, Portugalske, Kazahstana, Ukrajine, Italije, Srbije, Hrvaške, Madžarske, Češke, Romunije in Poljske.

"Z žrebom smo lahko zadovoljni. Dejansko je to skupina, kjer si lahko najlažje prvi ali pa četrti. V ostalih treh skupinah bi bili lažje 2. ali 3. Imamo konkurenco, s katero lahko igramo. Smo pa imeli malce smole, saj smo iz 3. in 4. bobna dobili najtežji možni tekmeci. A nič za to, na Hrvaško gremo po napredovanje," je žreb ocenil slovenski selektor Dejan Kramberger.Kvalifikacije za Euro 2019, 11. - 16.9. 2018
- skupina 1: Španija, Italija, Romunija, Poljska
- skupina 2: Rusija, Slovenija, Hrvaška, zmagovalka predtekmovalne skupine A
- skupina 3: Kazahstan, Ukrajina, Madžarska, zmagovalka predtekmovalne skupine C
- skupina 4: Portugalska, Srbija, Češka, zmagovalka predtekmovalne skupine B.

Značke: nogomet, ženske

Članki iz rubrike