ota 02 Odkrito.si

Ota Širca Roš psihično ni pripravljena, druga ...

Alsin Levent Svet24.si

To je 35-letnik, ki je v nedeljo v grob poslal ...

Drevo življenja Petisvet.si

Drevo življenja v nas aktivira spomin na to, kdo ...

Sapa, hlad, mraz, jutro Svet24.si

Po fantastičnem vremenu zdaj manj obetavne novice

meghan markle 2 Svet24.si

Dekleta bi rada nadoknadila: visoko noseča Meghan...

Khloe Kardashian Najstnica.si

Tokrat ga je dokončno zapustila

sanja grohar s sinčkom Njena.si

Sanja Grohar: Materinstvo jo je povsem spremenilo

Oste Bakal
Oste Bakal
0 03.06.2018 13:12:12

Krka še petič zapored

Igralci Krke so zasluženo osvojili že peto krono državnih prvakov Slovenije.
Oste Bakal
Namiznoteniški Igralci novomeške Krke so pričakovano že po dveh finalnih dvobojih ubranili naslov državnih prvakov.

To je že peti zapovrstni naslov fantov iz dolenjske prestolnice, kjer so pred leti očitno vedeli, kako je potrebno delati. Mlada ekipa Krke z izkušenim Hrvatom Nevenom Karkovićem je tudi na drugi finalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL moški premagala ŽNTK Maribor. Tokrat pred svojimi navijači s 5:3, medtem ko je bilo v sredo v Mariboru 5:2. Tokrat sta po dvakrat zmagala Tilen Cvetko in Neven Karković, eno zmago je dodal Peter Hribar, za goste iz Maribora je bil dvakrat uspešen Gregor Komac, enkrat pa Danilo Piljak.

Novomeščani so v Dolenjskem namiznoteniškem centru Drgančevje, kjer se je penina že hladila, dvoboj s Štajerci začeli s pričakovanima zmagama Petra Hribarja in Tilna Cvetka, ki sta ugnala Danila Piljaka oziroma Matica Slodeja. V dvoboju dveh veteranov, 46-letnega Nevena Karkovića in tri leta starejšega Gregorja Komaca je slavil nekdanji slovenski reprezentant, ki je z odlično igro brez izgubljenega niza ugnal tudi Petra Hribarja. Ker je pred tem Danilo Piljak v maratonskem dvoboju s 3:2, od tega so se trije nizi končali na razliko, premagal Tilna Cvetka, so bili Mariborčani na pragu presenečenja. Vendar do njega ni prišlo, kajti Karković z dvema zmagama, dosegel je tudi zadnjo proti Piljaku, in Tilen Cvetko, ki je bil boljši od veterana Komaca, sta poskrbela, da je Krka še petič zaporedoma zasluženo osvojila naslov slovenskega državnega prvaka.

V drugi finalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL ženske je v Izoli domača ekipa Arrigoni s 5:3 premagala Vesno, ki je na prvi tekmi v Zalogu slavila s 5:2. O naslovu državnih prvakinj bo tako odločala sredina tekma 6. junija, ko bo dvoboj spet v Izoli. Za branilke naslova je na drugi finalni tekmi končnice zaigrala tudi odlična Jana Ludvik, ki je na prvi tekmi ni bilo. Prav po njeni zaslugi so Izolčanke tudi povedle, saj je s 3:1 v nizih ugnala Ivano Zero. V dvoboju s Tjašo Supanič je bila uspešna tudi Lea Paulin, toda nadaljevanje dvoboja je bilo v znamenju gostujočih igralk. Predvsem to velja za Kristino Rahotin Pavič, ki je ugnala tako Urško Čokelj kot Jano Ludvik, eno zmago pa je dodala tudi Ivana Zera, ki je bila boljša od Lee Paulin. Za preobrat pa je tokrat poskrbela Urška Čokelj, ki je naprej premagala Tjašo Supanič, nato pa je dobila še osmi dvoboj proti Ivani Zeri s 3:2 v nizih. Svojo nalogo pa je odlično opravila tudi 16-letna Lea Paulin, ki je kot prva v finalu premagala 21 let starejšo Kristino Rahotin Pavič.

Vzajemna – I. SNTL, moški
Povratna tekma finala končnice
Krka – ŽNTK Maribor 5:3
Hribar – Piljak 3:1, Cvetko – Slodej 3:1, Karković – Komac 0:3, Cvetko – Piljak 2:3, Hribar – Komac 0:3, Karković – Slodej 3:1, Cvetko – Komac 3:1, Karković – Piljak 3:2
Vzajemna – I. SNTL, ženske
Povratna tekma finala končnice
Arrigoni Izola – Vesna Zalog 5:3
Ludvik – Zera 3:1, Paulin – Supanič 3:0, Čokelj – Pavič Rahotin 1:3, Paulin – Zera 1:3, Ludvik – Pavič Rahotin 1:3, Čokelj – Supanič 3:1, Paulin – Pavič Rahotin 3:1, Čokelj – Zera 3:2

Članki iz rubrike