Premiera filma Pero Lovšin, žena Darja in sin Matej Odkrito.si

Darji Lovšin bilo vsega dovolj in se je odselila

Château de La Rochepot Svet24.si

Zaigral svojo smrt in se z ukradenim denarjem ...

1 Petisvet.si

Baba Vanga v zadnji prerokbi napovedala ...

FOTO2 Stanovanje Moste Svet24.si

FOTO: Bi za to stanovanje v Ljubljani plačevali ...

Kate Middleton Svet24.si

Kleopatra je rada zvrnila kozarec rujnega, Kate pa...

1066 Njena.si

Slovenska voditeljica objavila fotografijo hudih ...

sabina mlakar Njena.si

Sabina iz šova letela kot raketa?

STA
STA
0 02.06.2018 20:46:38

Ritmičnim telovadkam na EP v Guadalajari ekipno 15. mesto

Slovenske ritmičarke so na 32. evropskem prvenstvu v Španiji ekipno, kamor je štel zbir najboljših dosežkov skupinske sestave ter mladinskega tekmovanja, med 18 reprezentancami zasedle 15. mesto. Ekipna zmaga je šla v roke olimpijskim, svetovnim in evropskim prvakinjam Rusinjam, ki so prepričljivo slavile pred Ukrajinkami in Bolgarkami.

Skupinska sestava je drugi dan tekmovanja nastopila s tremi žogami in dvema kolebnicama ter po besedah slovenskega tabora vajo lepo izpeljala vse do zadnjega tveganega sodelovanja, kjer so telovadke naredile napako. Potem ko so prvi dan za sestavo s petimi obroči Slovenke - v skupinski vaji so v dveh dneh nastopile Sara Kragulj, Teja Leskovšek, Ana Kragulj, Lara Nemeš, Laura Skočir in Taja Frölich - prejele oceno 15,100 točke, so mednarodne sodnice njihovo vajo s tremi žogami in dvema kolebnicama danes ocenile s 13,100 točke, kar je manj od želja pred odhodom na prvenstvo.

Mnogoboj skupinskih sestav so nekoliko presenetljivo dobila Rusinje pred favoritinjami Italijankami in Bolgarkami, Slovenke so tudi v skupinskih vajah med 19 reprezentancami končale na 15. mestu.


V zbir ekipnega tekmovanja, v katerem je sodelovalo 18 držav, sta prispevali tudi mladinki Brigita Krašovec in Ivona Vukičević. Obe sta danes sestavi s kiji opravili zelo dobro, tako da so se v slovenskem taboru pritožili na oceno Krašovčeve (14,700), a je sodniška komisija pritožbo zavrnila, in je obveljal 19. dosežek, Vukičevićeva pa je bila s kiji (11,950) 49. S trakom pa je bila Krašovčeva (13,050) 28., njena reprezentančna kolegica pa 42. (11,875).

Skupni zbir najboljših ocen preko dvodnevnega tekmovanja je Sloveniji tako prinesel končno 15. mesto.

V nedeljo sledijo finalni nastopi najboljših osmih z vsakim rekvizitom za skupinske sestave in mladinke, v posebnem tekmovanju pa se bo za mnogobojsko krono pomerilo najboljših 20 članic z zadnjega EP, med katerimi ni bilo Slovenk. Glavne favoritinje za zmago so ruski dvojčici Dina in Arina Averina ter Izraelka Linoy Ashram.

Članki iz rubrike