nika urbas Odkrito.si

To si lahko privošči Nika Ambrožič Urbas!

Pahor Svet24.si

Pahor se poteguje za prvega, Obama jim je imel 10

Osmica, osem Petisvet

Danes zelo kritično, pazljivo pri ...

marjan_sarec_nagovor_kandidat_dz_mandatar Svet24.si

Marjan Šarec je postal predsednik 13. vlade ...

Marjan Šarec, Alenka Bratušek, Dejan Židan, Karl Erjavec, Miro Cerar Svet24.si

To o vladi Marjana Šarca pravijo planeti

Niall Horan in Hailee Steinfeld (1) Najstnica.si

Niall Horan in Hailee Steinfeld končno pokazala, ...

Burak Ozcivit Njena.si

Burak strt: Finančni polom in huda bolezen

STA
STA
0 02.06.2018 20:46:38

Ritmičnim telovadkam na EP v Guadalajari ekipno 15. mesto

Slovenske ritmičarke so na 32. evropskem prvenstvu v Španiji ekipno, kamor je štel zbir najboljših dosežkov skupinske sestave ter mladinskega tekmovanja, med 18 reprezentancami zasedle 15. mesto. Ekipna zmaga je šla v roke olimpijskim, svetovnim in evropskim prvakinjam Rusinjam, ki so prepričljivo slavile pred Ukrajinkami in Bolgarkami.

Skupinska sestava je drugi dan tekmovanja nastopila s tremi žogami in dvema kolebnicama ter po besedah slovenskega tabora vajo lepo izpeljala vse do zadnjega tveganega sodelovanja, kjer so telovadke naredile napako. Potem ko so prvi dan za sestavo s petimi obroči Slovenke - v skupinski vaji so v dveh dneh nastopile Sara Kragulj, Teja Leskovšek, Ana Kragulj, Lara Nemeš, Laura Skočir in Taja Frölich - prejele oceno 15,100 točke, so mednarodne sodnice njihovo vajo s tremi žogami in dvema kolebnicama danes ocenile s 13,100 točke, kar je manj od želja pred odhodom na prvenstvo.

Mnogoboj skupinskih sestav so nekoliko presenetljivo dobila Rusinje pred favoritinjami Italijankami in Bolgarkami, Slovenke so tudi v skupinskih vajah med 19 reprezentancami končale na 15. mestu.

V zbir ekipnega tekmovanja, v katerem je sodelovalo 18 držav, sta prispevali tudi mladinki Brigita Krašovec in Ivona Vukičević. Obe sta danes sestavi s kiji opravili zelo dobro, tako da so se v slovenskem taboru pritožili na oceno Krašovčeve (14,700), a je sodniška komisija pritožbo zavrnila, in je obveljal 19. dosežek, Vukičevićeva pa je bila s kiji (11,950) 49. S trakom pa je bila Krašovčeva (13,050) 28., njena reprezentančna kolegica pa 42. (11,875).

Skupni zbir najboljših ocen preko dvodnevnega tekmovanja je Sloveniji tako prinesel končno 15. mesto.

V nedeljo sledijo finalni nastopi najboljših osmih z vsakim rekvizitom za skupinske sestave in mladinke, v posebnem tekmovanju pa se bo za mnogobojsko krono pomerilo najboljših 20 članic z zadnjega EP, med katerimi ni bilo Slovenk. Glavne favoritinje za zmago so ruski dvojčici Dina in Arina Averina ter Izraelka Linoy Ashram.

Članki iz rubrike