stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 02.06.2018 18:15:32

Bronasti kolajni za Tjašo Kysselef in Saša Bertonclja

Sašo Bertoncelj
Grega Wernig
Prvi finalni dan svetovnega pokala v športni gimnastiki v Kopru sta za veselje slovenskih ljubiteljev tega športa poskrbela bronasta Tjaša Kysselef in Sašo Bertoncelj. Ljubljančanka je bila tretja na preskoku, Škofjeločan na konju z ročaji. Tretja slovenska finalistka Lucija Hribar je bila sedma na dvovišinski bradlji.

Kysselefova po svojem nastopu ni pričakovala, da lahko konča na zmagovalnem odru. Prvi preskok je sicer opravila z odliko, pri drugem pa je pri doskoku naredila prestop. Malce razočarana je sedla na tribuno v družbo reprezentančnih kolegov, njen trener in selektor Andrej Mavrič pa se je na oceno pritožil, saj njegova varovanka ni prestopila z obema nogama. Sodniki so pritožbi ugodili, ji dvignili oceno, Kysselefova pa je s petega mesta napredovala na tretjega.

"Pri drugem skoku so mi zaradi prestopa odbili preveč. Odbili so mi tri desetinke točke, bilo je za eno desetinko," je zaplet z oceno pojasnila Kysselefova, ki kar ni mogla verjeti, da je pred domačimi gledalci stopila na zmagovalni oder: "Najlepše presenečenje, še kar sem v šoku."

"Šla sem malce iz smeri, ko sem odrinila s konja. Upala sem, da bom doskočila na blazino, sicer sem, ampak z eno nogo ven," je še drugi skok, ko je pristala čez črto, opisala Kysselefova.

Na preskoku je slavila Švicarka Giulia Steingruber z oceno 14,500, druga je bila Romunka Denisa Golgota s 14,025. Kysselefova je dobila oceno 13,750.

Zatem je na konju z ročaji nastopil Bertoncelj. Sestavo je opravil brez večjih napak, tudi bolje kot v kvalifikacijah, po seskoku pa je zmagoslavno v zrak dvignil pesti. Ko je videl oceno, mu je nasmešek malce zbledel, a je vseeno po nastopu zadnjega tekmovala nasmejan mahal domačim navijačem.



"Mislil sem, da je bila vaja boljša, zato takšno veselje. Na koncu je bilo nekaj čustev, kakšno napako zaradi tega spregledaš. Danes mi je delno uspelo izplavati iz tega težavnega obdobja, zaradi tega sem vesel," je povedal Bertoncelj.

"To danes je bil približek vaji, ki jo pričakujem od sebe. Par drobcenih napakic je bilo. In ena večja. To me je ločilo od zmage. Vse skupaj pa je nek premik v pravo smer," je še dodal Bertoncelj.

V finalu na dvovišinski bradlji je nastopila še Lucija Hribar, ki je novo priložnost dobila po odpovedi ene od tekmovalk. Osvojila je sedmo mesto. Prva je bila Slovakinja Barbora Mokosova (13,450). Na drugem mestu je končala Nizozemka Celine van Gerner (13,400), na tretjem Madžarka Dorina Boeczoego (12,750). Hribarjeva je dobila oceno 11,950.

Na parterju je najbolj prepričal Japonec Takumi Sato (14,900), na krogih pa Italijan Marco Lodadio (14,850). Na obeh orodjih Slovencev ni bilo v finalih.

V nedeljo bo v koprski Bonifiki še pet končnih odločitev. V finalu na parterju bo tekmovala Kysselefova.

Članki iz rubrike