pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
0 02.06.2018 17:50:19

Mišmaeva na prvi tekmi po dveh letih na 3000 m zapreke izpolnila normo za EP

Arsen Perić
Slovenska rekorderka Maruša Mišmaš je v francoskem Montbeliardu zasedla četrto mesto na 30000 m zapreke in a časom 9:52,98 sekunde dosegla normo (9:55,00) za evropsko prvenstvo, ki bo med 7. in 12. avgustom v Berlinu. To je bila po dveh sezonah njena prva tekma na tej razdalji, na kateri ima tudi slovenski rekord (9:35,10).

"Čeprav se se prve tekme na 3000 m zapreke po dveh letih in operaciji zelo veselila, pa me je bilo tudi strah in sem bila zelo živčna. Vesela sem, da sem prebila led in že na prvi tekmi dosegla normo za EP. Med ovirami sem imela zelo dober občutek, le na zadnjem kilometru me je malo 'pobralo', najbrž zaradi nervoze. Na naslednjih tekmah bo gotovo veliko lažje in se jih zelo veselim," je povedala Mišmaševa.

Triindvajsetletna Grosupeljčanka je leta 2013 postala mladinska evropska podprvakinja, leta 2014 je na članskem EP v Švici nastopila v finalu (10.), leta 2015 pa je marca osvojila osmo mesto na dvoranskem EP v Pragi. Uspešno nadaljevaje športne poti ji je preprečila poškodba gležnja, pozneje pa še tetive in zato predlani ni nastopila na olimpijskih igrah in EP. Lani se je postopoma vrnila na atletske tekme, zdaj pa očitno že prihaja v formo, s katero je bila uspešna pred poškodbo.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike