Anamaria Goltes top najstnica Odkrito.si

Dekle Luke Dončića s to objavo marsikomu vzelo ...

slakonja1 Svet24.si

Novo življenje Klemna Slakonje

vodnar Petisvet.si

3 nebesna znamenja, ki bodo doživela šok!

hrana v smeteh 2 Svet24.si

Hrana z Rdečega križa končala v smetnjaku

meghan Svet24.si

Izjemni pokloni Meghan Markle pokojni tašči

Hailey Baldwin Najstnica.si

Tako je Justinova mama pokazala svojo naklonjenost...

IRIS MULEJ s hcerko_premiera LUIS IN VESOLJCKI Kolosej Njena.si

Hčerka Iris Mulej ima tako modno kopalnico

STA
STA
0 13.05.2018 13:28:37

Kruder in Vezonik po Moskvi skupaj na stopničkah tudi na Kitajskem

www.alesfevzer.com
Slovenska športna plezalca Jernej Kruder in Gregor Vezonik sta osvojila stopničke na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v kitajskem Taianu. Kruder se je v današnjem finalu uvrstil na drugo mesto, Vezonik pa je bil za popolni slovenski dan na Kitajskem tretji. Boljši od Slovencev je bil le Izraelec Alex Khazanov.

Slovenca sta boj za stopničke napovedala že v današnjem polfinalu ter v finalu najboljše šesterice ubranila izhodiščna položaja in še drugič v tej sezoni vpisala dvojne slovenske stopničke.

Kruder je bil v polfinalu drugi, Vezonik pa je v zadnji krog napredoval s tretjega mesta polfinala.

Slovenca sta v finalu zdržala pritisk ter po Moskvi še drugič v tej sezoni skupaj stopila na zmagovalni oder, kjer sta se prav tako veselila uvrstitve na drugo in tretje mesto.

Kruder je v življenjski formi in tako dober še ni bil nikoli. Po štirih tekmah ima na svojem računu štiri uvrstitve v finale ter najboljši izkupiček za prepričljivo vodstvo v moški karavani svetovnega pokala v balvanih.

Sedemindvajsetletni Celjan je premierno zmago vpisal že takoj na začetku, na uvodni tekmi v švicarskem Meiringenu, najslabši, šesti, je bil v kitajskem Chongqingu. Zelo dobro kaže tudi Vezoniku, ki pred to sezono še ni bil na stopničkah.


Slovenci so bili znova stoodstotni v sobotnih kvalifikacijah druge postaje azijske turneje. V predzadnji krog tekmovanja so se uvrstili vsi štirje slovenski predstavniki na Kitajskem.

Tik pod robom finala je pristala Katja Kadić, ki je osvojila končno sedmo mesto. Anže Peharc je v polfinalu zasedel 16. mesto.

Najuspešnejša Slovenka Janja Garnbret je azijsko turnejo izpustila zaradi šolskih obveznosti in mature.

Svetovni pokal v balvanih se bo nadaljeval 2. in 3. junija v japonskem Tokiu (Hachioji), kjer bo leta 2020 športno plezanje doživelo svojo olimpijsko premiero.

Pred tem se bodo najboljši športni plezalci ustavili v Ljubljani, ki bo naslednjo soboto, 20. maja, prizorišče mednarodnega tekmovanja v balvanih Triglav The Rock, ki ne šteje za točkovanje svetovnega pokala, je pa uvrščeno na tekmovalni spored Mednarodne zveze za športno plezanje.

Kruder, vodilni Slovenec v balvanskem seštevku svetovnega pokala, je lani ljubljansko tekmo končal na drugem mestu, letos pa se spogleduje s stopničko višje.

Članki iz rubrike