Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 13.05.2018 10:44:33

Lomačenko se je pridružil eliti

Ukrajinski boksar Vasil Lomačenko se je pridružil legendam boksa, potem ko je sinoči v Madison Square Gardnu v New Yorku premagal Venezuelca Jorgeja Linaresa za naslov svetovnega prvaka lahke kategorije po verziji WBA. Gre za že tretji naslov svetovnega prvaka v tretji težnostni kategoriji za Ukrajinca.

Tridesetletni Lomačenko se je sinoči pridružil legendam tega športa, saj je osvojil še tretji naslov svetovnega prvaka v tretji različni težnostni kategoriji. Pred tem je to uspelo Avstralcu Jeffu Fenechu, ki je za to potreboval 20 profesionalnih borb, legenda Oscar de la Hoya jih je potreboval 22, Floyd Mayweather 34, Manny Pacquiao pa 41. Lomačenku je zadostovala 12. poklicna borba.

V sinočnjem dvoboju je Ukrajinec med drugim "preživel" knock-down v šesti rundi, zmage pa se je veselil s tehničnim knock-outom v deseti rundi, ko je Linares končal na tleh.



"Pripravil sem se za zadnje runde in oče mi je dejal, napadi ga v telo," je dejal Lomačenko, ki je tako končal niz nepremaganosti Venezuelca, ki je trajal 13 dvobojev. Dvoboj je v osrednji športni dvorani New Yorka, kjer domujejo tudi košarkarji Knicks in hokejisti Rangers, spremljalo 10.429 gledalcev.

Lomačenko ima zdaj poleg dveh zlatih olimpijskih kolajn v vitrini tretji svetovni naslov (po enega ima še v peresni in superperesni kategoriji), enajst profesionalnih zmag, od tega devet s knock-outom in en poraz. Linares ima 44 zmag in en poraz.

Značke: boks, rekord

Članki iz rubrike