Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 11.05.2018 17:56:37

Obračuni s sosedi bodo razkrili spisek za Romunijo

Baškova (z leve), Bizjakova in Mejačeva se borijo za Cluj.
Stane Kadunc
Sredina meseca maja je vsako leto namenjeno svetovnim prvenstvom v kegljanju.

Letos se bo odvijalo v Romuniji, v Cluju. Sam začetek bo že v ponedeljek oziroma otvoritev že v nedeljo zvečer, ko bodo festival kegljanja v Cluju odprli mladinci na 11. svetovnem pokalu, na katerem nastopajo mladinski posamični prvaki. Za njimi pa bodo v sredo prvenstvo odprli mlajši člani, ki se bodo pomerili v različnih disciplinah in bodo tekmovali do nedelje. Glavno prvenstvo pa bo v članski konkurenci, ki se slavnostno odpre prihodnjo nedeljo zvečer.

Medtem ko se mladi počasi že odpravljajo z avtobusom v Romunijo, pa bodo naši člani imeli še zaključno piljenje. Za svoje zadnje nasprotnike so si izbrali sosede Hrvate. In prvič se bo zgodilo, da tekmi ne bosta skupaj. Načrtovali so ju v Zaprešiću na Hrvaškem, a za spremembo bo poskrbel Triglav iz Kranja. Nekdanji ekipni državni prvaki, ki so v zadnji sezoni prepričljivo osvojili prvo mesto v B ligi, so se na čelu z novim predsednikom Dušanom Erženom odločili prenoviti svoje kegljišče, katerega otvoritev bo v soboto opoldne. Generalka s Hrvati je bila za Kranjčane idealna priložnost. Odigralo se bo klasično srečanje na 6x120 metov. Za trenerja Robija Blaho bo tekma služila predvsem ko test, katere štiri igralce, ki imajo pravico nastopiti na SP, bo vzel v Romunijo.

Trener Blaha se je v pripravah srečal z obilo težavami. Nastopu so se odpovedali Aleš Blaž (šola in tudi poškodba), Janže Lužan, ki ima obilo zdravstvenih težav v ožji družini, in Timi Jurančič, ki ima šolske obveznosti. Poleg tega je Blaha dal počitek tudi Stoklasu, na katerega pač bolj računa na prihodnjem ekipnem prvenstvu. Danes se bo tako peterica Blaž Čerin, Davor Sobočan, Grega Bajželj, Matej Lepej in Franci Velišček udarila za štiri karte za Cluj. Da bo ekipa popolna, bo nastopil tudi Janže Lužan. Sam rezultat niti ni tako pomemben, ampak predvsem vsak posamični pristop k dvoboju. Seveda so vsi na vrhuncu svoje pripravljenosti, zato si lahko nadejamo odličnih rezultatov na obeh straneh.

V istem terminu, pa se bodo dekleta pomerila s Hrvaticami v Zaprešiću pri Zagrebu, ki je bil vseskozi na koledarju. Tudi trener Lado Gobec ima ogromno problemov, saj se je moral prvič znajti brez svojega četverčka. Barbare Fidel tako ali tako ni bilo na stezah že celo sezono, pred pripravami pa je ostal brez sester Savič, Rade in Nade, ter Anje Kozmus, ki imajo službene obveznosti. V Romunijo bo moral odpeljati kar štiri igralke, ki praktično nimajo mednarodnih izkušenj. K sreči sta v vrhunski formi Eva Sajko, ki igra v Avstriji, in Brigita Strelec, ki igra v Triglavu. Naš najuspešnejši trener vseh časov pa se bo po zaključku na Hrvaškem moral dokončno odločiti za šesterico igralk, ki bodo odšle v Romunijo. Seveda so Hrvatice velike favoritinje na tekmi, toda verjamemo, da bodo tudi naše na visokem nivoju.

Galerija

Članki iz rubrike