kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 10.05.2018 19:21:46

Matej Žagar brez ovinkarjenja! Pred sezono je napovedal tole!

alesfevzer.com
Z dirko na poljskem Narodnem stadionu se v soboto pričenja letošnja sezona serije Speedway Grand Prix, ki bo po desetih preizkušnjah za VN okronala novega svetovnega prvaka med speedwayisti.

Med njimi bo spet tudi 35-letni Matej Žagar, ki bo kot vsa leta doslej v barvah AMZS naskakoval nič drugega kot naslov svetovnega prvaka.

"To je seveda moj cilj, odkar sem pričel dirkati. Zavedam pa se, da bo izvrsten uspeh sezono končati tudi na mestih za medalje,"
je pred sezono, kot se za dirkača njegovega ranga spodobi, optimističen edini Slovenec v elitni petnajsterici.

Na oval, ki je vsako leto znova pripravljen zgolj za to dirko, ima Žagar kar dobre spomine. Pred tremi leti je namreč prav tam, na sicer prekinjeni dirki, osvojil prvo mesto.

"Sprememba opremljevalca motorjev in veliko dela ter pravo vzdušje v moji ekipi tudi med sezono so bili lani ključnega pomena, da sem jeziček na tehtnici obrnil sebi v prid in se tako s sedmim mestom na koncu uspel izogniti čakanju na morebitno povabilo organizatorjev serije," je pogled Žagarja na dogajanje v lanskem letu.



"Tudi v tej sezoni ostajam pri starem opremljevalcu, čeprav trenutno motorji niso tako hitri, kot bi si želel in bi morali biti, kar se vidi tudi na mojih rezultatih v poljski profesionalni ligi, zato sem si vzel več časa še za dodatna testiranja, kar pomeni, da letos ne bom vozil švedske lige, se pa bom spet udeležil kvalifikacij svetovnega prvenstva. Gre namreč za močne individualne dirke, ki so mi zelo všeč in mi tudi ustrezajo," je še zaupal Žagar, ki ga tako v zadnjih urah pred dirko v Varšavi očitno čaka še kar nekaj dela.

Zaradi odpovedi s strani novega lastnika stadiona v Melbournu kljub drugačnim ambicijam organizatorja serije, podjetja IMG, letos najboljši speedwayisti v boju za točke SP ne bodo zapustili stare celine, deset dirk pa bo na Poljskem (3), Švedskem (2), Češkem, Nemčiji, Danskem, Veliki Britaniji in 8. septembra tudi v Sloveniji.

Poslastica v Varšavi je kot vedno razprodana, na stadionu bo po govoricah iz slovenskih klubov tudi precej slovenskih navijačev, ki bodo zapolnili kuliso več kot 55.000 gledalcev.

Naslov letos brani Avstralec Jason Doyle, začetek dirke bo v soboto ob 19. uri.

Članki iz rubrike