cavazza boris 40_6_120 Odkrito.si

Borisa Cavazzo zadela kap

Luka Dončić Svet24.si

Slovenski čudežni deček osvaja Severno Ameriko

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

osebna izkaznica Svet24.si

Mirsad in Hinko sta si ga šla spremenit

lili Svet24.si

Lili Žagar potiho praznovala svoj 38. rojstni dan

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Alesa-Hrvatina-The-Biggest-Loser-Slovenija Njena.si

Aleš po enem letu osupnil z novo preobrazbo

STA
STA
0 11.05.2018 13:50:55

Odbojkarji se pripravljajo na nastope v evropski ligi

CEV
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo z nastopi v evropski ligi začela 20. maja, na Nizozemskem. Za izbrano vrsto sta že skoraj dva tedna priprav, zadnje treninge pred začetkom prvih tekem pa bo selektor Samo Miklavc namenil predvsem telesni pripravi in uigravanju.

V Kranjski Gori vadi petnajsterica odbojkarjev, na katere bo Miklavc lahko računal v obračunih z Nizozemsko, Ukrajino in Turčijo, ki bodo na sporedu od 20. maja do 6. junija, slovenska izbrana vrsta pa se nadeja tudi uvrstitve na zaključni turnir, ki bo 13. in 14. junija na Češkem.

"Z dosedanjim delom smo lahko zadovoljni. Vsi igralci so prišli na priprave motivirani in željni dokazovanja. Tudi novinci so se zelo dobro vključili v ekipo, tako da na treningih lahko kakovostno delamo. V dopoldanskem času pozornost posvečamo predvsem telesni pripravi in tehničnim elementom, v popoldanskem delu pa uigravamo ekipo, ki bo nastopala v novoustanovljeni evropski ligi," je dejal slovenski strateg, ki bo v prvem delu reprezentančne sezone opravljal vlogo selektorja.


Miklavc, ki mu pri delu pomaga Sebastijan Škorc, na pripravah za zdaj lahko računa na vseh petnajst odbojkarjev, saj večjih težav z boleznimi oziroma poškodbami v izbrani vrsti ni: "Za zdaj je vse v redu, razen vsakodnevnih manjših zadev, ki pa so posledica tega, da so nekateri igralci v klubih trenirali v veliko manjšem ritmu, kot je ritem treningov v reprezentanci. Tonček Štern je del priprav izpustil zaradi bolezni, a se je že priključil ekipi. Ostalo poteka po načrtih."

Slovenski selektor je že na začetku priprav napovedal, da je cilj letošnje evropske lige uvrstitev na zaključni turnir: "Jedro reprezentance v evropski ligi bodo tvorili tisti igralci, ki so bili v izbrani vrsti že v lanski sezoni, torej Jan Kozamernik, Tonček in Žiga Štern, Jan Klobučar in Sašo Štalekar. Sicer pa imamo na treningih petnajst igralcev, ki so med seboj zelo enakovredni, tako da lahko normalno treniramo. Način treninga je enak kot v lanski sezoni, ko je treninge vodil Slobodan Kovač. Intenzivnost je zelo visoka in zato menim, da se lahko nadejamo podobnih odbojkarskih predstav kot v zadnjih sezonah."

Reprezentanca ima na voljo še teden dni priprav, že prihodnjo soboto pa bodo slovenski odbojkarji odpotovali na Nizozemsko in se dan kasneje v Doetinchemu srečali s tamkajšnjo izbrano vrsto.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike