Anamaria Goltes top najstnica Odkrito.si

Dekle Luke Dončića s to objavo marsikomu vzelo ...

slakonja1 Svet24.si

Novo življenje Klemna Slakonje

vodnar Petisvet.si

3 nebesna znamenja, ki bodo doživela šok!

hrana v smeteh 2 Svet24.si

Hrana z Rdečega križa končala v smetnjaku

meghan Svet24.si

Izjemni pokloni Meghan Markle pokojni tašči

Hailey Baldwin Najstnica.si

Tako je Justinova mama pokazala svojo naklonjenost...

IRIS MULEJ s hcerko_premiera LUIS IN VESOLJCKI Kolosej Njena.si

Hčerka Iris Mulej ima tako modno kopalnico

STA
STA
0 07.05.2018 15:01:40

Kruder in Garnbretova na vrhu seštevkov svetovnega pokala v balvanih

www.alesfevzer.com
Športna plezalca Jernej Kruder in Janja Garnbret ostajata na vrhu seštevkov svetovnega pokala v balvanskem plezanju v moški in ženski konkurenci tudi po tretji tekmi sezone in prvi postaji azijske turneje v Chongqingu.

Slovenija ima prvič dva vodilna v svetovnem pokalu tudi v balvanskem in ne le težavnostnem plezanju, v katerem že nekaj časa dominirajo slovenski športni plezalci.

Kruder je obstal na vrhu seznama najboljših balvanistov, čeprav se prvič letos ni uvrstil na zmagovalni oder. Garnbretova pa je na vrhu ženske balvanske lestvice, kljub temu, da je azijsko turnejo izpustila zaradi šolskih obveznosti, saj doma opravlja maturitetni izpit.

Jernej Kruder je letos prvič v karieri zmagal, konkurenco je pokoril v švicarskem Meringenu, v Moskvi je bil drugi, v Chongqingu se je v nedeljo še tretjič zaporedoma prebil v finale, v katerem pa mu balvanske smeri niso ležale tako kot na uvodnih dveh tekmah in je od šestih finalistov zasedel šesto mesto.

Dvaindvajsetletni Celjan si je pred prihodom na Kitajsko prvo mesto v svetovnem pokalu delil z Japoncem Tomoo Narasakijem, ki je ostal brez finala na 11. mestu. Narasaki mesto vodilnega v seštevku svetovnega pokala v balvanih še ni v celoti prepustil najboljšemu slovenskemu balvanistu. Oba si delita prvo mesto seštevka, zaradi načina izračuna točk, ko se tekmovalcu odšteje najslabša tekma.

Slovenska predstavnica v finalu Chongqinga, ob odsotnosti prve slovenske zvezdnice plezalnega športa Garnbretove, je bila 22-letna Ljubljančanka Katja Kadić, ki je bila tako kot izkušenejši sotekmovalec šesta.Garnbretova si tudi po tretji tekmi sezone vrh razpredelnice ženskega seštevka svetovnega pokala v balvanih deli z Japonko Miho Nonaka.

Osemnajstletna Korošica je zmagala v Moskvi, v Meiringenu je bila druga. Japonska tekmica ima prav tako eno zmago. Tretja na lestvici je njena rojakinja Akiyo Noguchi, ki je zmagala na Kitajskem.

Kadićeva je osma. Skupno osmi je tudi Gregor Vezonik, ki je azijsko turnejo odprl s 13. mestom.

Karavana ostaja na Kitajskem. V soboto se bo svetovni pokal nadaljeval v Taianu. Turneja po Aziji so bo sklenila prvi junijski konec tedna na Japonskem, v Hachiojiju v tokijski metropoli.

Vmes bo Ljubljana 19. in 20. maja na Kongresnem trgu še drugič gostila mednarodni plezalski masters v balvanih Triglav The Rock, ki sicer ne šteje za točkovanje svetovnega pokala.

Članki iz rubrike