Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 06.05.2018 14:00:02

Kruder in Kadićeva šesta v Chongqingu

www.alesfevzer.com
Slovenska športna plezalca Jernej Kruder in Katja Kadić sta na tretji tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v kitajskem Chongqingu po uvrstitvi v današnji finale ostala brez stopničk. Tako Kruder kot Kadićeva sta osvojila šesto mesto.

Slovenski športni plezalci so azijsko turnejo odprli s stoodstotnim izkupičkom v sobotnih kvalifikacijah. Vsi štirje predstavniki so se uvrstili v nedeljski polfinale.

Gregor Vezonik je tekmo po petem mestu v kvalifikacijah končal na 13. mestu. Anže Peharc je slovenske nastope sklenil na 16. mestu.

Moški finale je dobil Japonec Kokoro Fujii. Drugi je bil povratnik po poškodbi Kanadčan Sean McColl, tretje mesto je pripadlo Rusu Alekseju Rubcovu.



Pri ženskah je ob odsotnosti najboljše Slovenke Janje Garnbret, ki si je vzela tekmovalni premor zaradi maturitetnih obveznosti, slavila zmago Japonka Akiyo Noguchi pred rojakinjo Miho Nonaka ter Srbkinjo Stašo Gejo, ki je s tretjim mestom osvojila prve stopničke v svetovnem pokalu.

Azijska turneja se bo prihodnjo soboto nadaljevala v kitajskem Taianu, sklenila pa prvi junijski konec tedna na Japonskem, v Hachiojiju, enemu od mest v tokijski metropoli.

Vmes bo Ljubljana 19. in 20. maja na Kongresnem trgu še drugič gostila mednarodni plezalski masters v balvanih Triglav The Rock.

Članki iz rubrike