Foto Žiga Culiberg RTV SLO (40 of 3) Odkrito.si

Kdo tolaži Maria Galuniča?

SAMBOLEC1 Svet24.si

Kaj o zdravi prehrani pravi Dr. Feelgood?

karma Petisvet

Izgubljamo bitko z duhovi, a sploh ne vemo!

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

Trenutek smrti 1 Svet24.si

Kaj v resnici doživimo v trenutku svoje smrti?

emi bar Njena.si

Drama v Baru, nekdo krade denar, Emi se razjezil ...

nadiya bychkova Njena.si

Nadiya Bychkova pripeljana do limita

STA
STA
0 03.05.2018 11:13:47

Kakšna izjemna bera slovenskih borcev! Na evropskem prvenstvu v Estoniji osvojili izjemnih 15 odličij

V estonskem Talinu je med 24. in 30. aprilom potekalo evropsko prvenstvo v taekwondoju po verziji ITF. Na prvenstvu je nastopilo 801 tekmovalcev iz 33 držav, ki so se pomerili v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki. Slovenija je osvojila 15 odličij - šest zlatih, dve srebrni in sedem bronastih.

Pod vodstvom trenerjev Petra Landekerja, Ismeta Ičanovića, Staše Lipnik, Saše Sirše, Tanje Verboten, Boruta Sobote, Uroša Ruprehta in Muhameda Baltića je slovenska reprezentanca izpolnila zastavljene cilje, so sporočili iz ITF Zveze za tradicionalni taekwondo Slovenija.

Članska evropska prvaka sta postala Dean Vukančič (borbe do 78 kg) in Borut Sobota (borbe do 92 kg). Srebni medalji si je priborila Staša Lipnik (borbe do 72 kg in test moči), na tretje mesto pa se je povzpela Saša Sirše (borbe nad 77 kg).

V kategoriji dečkov in deklic sta bronasti medaljo osvojila Pia Zoja Glavnik (forme črni pas I. dan) in David Novak (borbe do 60 kg). Med mladinci je za slovensko himno poskrbel Luka Krel (borbe nad 75 kg), bronasti medalji pa sta osvojila Filip Žak Glavnik (borbe do 55 kg) in Simon Zajec (borbe do 69 kg).

Veterani so ponovno poskrbeli, da je v dvorani še nekajkrat zadonela slovenska himna. Že četrto leto zapored je dvakratni evropski prvak postal Ismet Ičanović (zlata kategorija, forme VI. dan in borbe do 80 kg). Ičanovič je osvojil tudi pokal za najuspešnejšega veterana, prejel nagrado za tehnične dosežke v zlati kategoriji ter si prislužil častno priznanje.

Četrto leto zapored je evropski prvak v borbah postal Peter Landeker (veterani srebrna kategorija, borbe do 90 kg).

Tretji mesti v formah sta osvojila Peter Landeker (srebrna kategorija, forme črni pas V. dan) in Muhamed Baltič (zlata kategorija, forme črni pas V. dan). Veteranska ekipa tokrat zaradi poškodbe Landekerja ni mogla braniti zlatih medalj v ekipnih formah in borbah iz preteklih let.

Značke: taekwondo, ep

Članki iz rubrike