Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 16.02.2018 11:05:08

Poslastica v mariborskem Taboru

Štajersko-koroški derbi se bo v veliki meri vrtel okrog Mitje Horvata, ki je na 37 tekmah dosegel 34 zmag.
Oste Bakal
Štiri kroge pred koncem ligaškega dela tekmovanja v obeh prvih ligah je glede končne uvrstitve pred končnico še veliko neznank.

V moški ligi je bolj ali manj znana "velika četverica" za končnico, zdaj bo potrebno določiti samo vrstni red. Pri ženskah sta znani le prvi dve udeleženki končnice, za dve preostali mesti pa se teoretično borijo štiri ekipe. Zato lahko vse do konca ligaškega dela prvenstva pričakujemo številne zanimive in dramatične dvoboje. Tako bo tudi ta konec tedna, ko je na sporedu 17. krog.

V ospredju bo štajersko–koroški derbi, kjer se sosedje ob reki Dravi borijo za prestiž na lestvici. V normalnih pogojih bi v prednosti bili aktualni državni podprvaki s Koroške z odličnim Mitjo Horvatom na čelu, toda če bo za "železničarje" zaigral Grega Horvat, imajo nekoliko več možnosti Mariborčani. V vsakem primeru pa lahko na Taboru pričakujemo pravo namiznoteniško poslastico.

Ostali dvoboji tega tedna so v senci spopada v Mariboru, a kljub temu bo izjemno zanimivo tudi v Murski Soboti, kjer bodo izkušeni domačini skušali odvzeti kakšno točko favoriziranim mladcem iz Novega mesta, ki vsekakor želijo končnico začeti s prve pozicije. Vroče bo tudi v Mengšu, kjer so možnosti nekako izenačene, gostje iz Savinjske doline pa bi z morebitno zmago teoretično ostali v igri za končnico. Kema bo tokrat v Puconcih imela le nekoliko težji trening, saj gostje iz Ptuja niso nasprotnik, ki bi lahko presenetil. Že v naprej pa je bil odigran dvoboj v Izoli, kjer so domači mladci v pomembnem dvoboju za beg s predzadnje pozicije lažje od pričakovanj opravili proti Kajuh Slovanu.

V prvi ženski ligi bo gotovo v središču pozornosti neposreden spopad za mesto v končnici v Logatcu, kjer gostujejo nekdanje državne prvakinje s Koroške. Tokrat so v vlogi favoritinj Notranjke, pri katerih v zadnjem času blesti Nina Zupančič. Po drugi strani imajo Korošice razpoloženo Vesno Rojko, kar jamči zanimiv in dramatičen dvoboj. Ko gre za drugi in tretji igralki, pa so v prednosti domačinke, ki bi torej morale zmagati in se s Korošicami izenačiti na tretji poziciji. Zaloška Vesna je tokrat favoritinja proti gostjam z Goriškega, Ptujčanke pa bi morale premagati zadnjeuvrščeno ekipo Preserja. Že v naprej je bil odigran dvoboj v Izoli, kjer so vodilne Primorke, ki branijo naslov državnih prvakinj, po pričakovanju slavile proti gostjam z ljubljanskega Kodeljevega, pri katerih je tokrat odpovedala tudi običajno odlična Lara Opeka. Prekmursko – gorenjski spopad, kjer gostiteljice potrebujejo zmago za priključek, pa je preložen na začetek marca.

I. SNTL moški, 15. krog (vse danes ob 17. uri)
Kema Puconci – Ptuj
ŽNTK Maribor – Fužinar Interdiskont
Sobota – Krka
Mengeš – Savinja Lean rešitve
Arrigoni Izola – Kraju Slovan 5:2
Novel – Pintar 1:3, Paulin – Peperko 3:1, Vigini – Novak 2:3, Paulin – Pintar 3:0, Novel - Novak 3:1, Vigini – Peperko 3:1, Paulin – Novak 3:2
Ženske, 15. krog
Mahle Letrika – Vesna Zalog
Logatec – Muta
Ptuj – Preserje
Arrigoni Izola – Kajuh Slovan 5:1
Čokelj – Novak 1:3, Paulin – Benčina 3:0, Ludvik – Opeka 3:0, Paulin – Novak 3:0, Čokelj – Opeka 3:0, Ludvik – Benčina 3:1
Kema Puconci – Jesenice preloženo (6. marec ob 17.30)





Članki iz rubrike