Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ue
ue
0 16.02.2018 08:26:47

OROSILE SE VAM BODO OČI! Ta trener je JUNAK BREZ PRIMERE v strelskem napadu na srednjo šolo! Rešil je ... (foto)

Reuters
Včeraj zjutraj je svet pretresla novica o še enem strelskem pohodu na ameriških šolah.

Življenje je izgubilo 17 ljudi, med njimi največ dijakov, 14 pa jih je bilo ranjenih. Toda tudi v tej pogubi in sejanju smrti se je našel junak, ki bo za vselej ostal mučenik. 

Mnogi boste slišali za ime Aarona Feisa. Bil je trener ameriškega nogometa na Stoneman Douglas Community High School, tistega usodnega včerajšnjega dne pa je opravljal nalogo glavnega varnostnika na šoli. Prvi se je odzval na klic, da se na šoli nekaj dogaja in odhitel na kraj dogajanja. 

Glavni trener, ki mu je bil Aaron desna roka, je za ameriške medije dejal, da je Feis takoj vedel, da ne gre za petarde ali kaj podobnega, ter da je brez razmišljanja odhitel pomagati šolarjem in ostalim, ki so se znašli pod nemilostjo storitelja Nikolasa Cruza. 

"Njegove zadnje besede, ki sem jih slišal, so bile, 'ne, to niso petarde', potem je odšel," je dejal Willis May, glavni trener moštva za ameriški nogomet na šoli. 

feis
vszi

Kar ga dela največjega junaka je to, da je med streljanjem Cruza skočil pred strele in pred njimi s telesom obvaroval številne dijake pred gotovo smrtjo. Sam je padel pod številnimi streli, bil je v kritičnem stanju, ko so ga pripeljali v bolnišnico. Tam je na žalost zaradi hudih poškodb umrl. 

"Ne morem verjeti. To je najbolj nesebičen in skrben človek, ki sem ga kdajkoli spoznal," je ob tem na twitterju zapisal eden najboljših igralcev moštva Will Pringle. Feis je zapustil ženo in majhnega otroka.

"Temu človeku bi morali dati kolajno za vso junaštvo. Je najbolj ponižen človek, ki jih poznam. Ljubim ga iz vsega srca in za vedno boš ostal moj trener," pa je zapisal še eden od igralcev Tyler Goodman. 

Zgodba, ob kateri se vam bodo dobesedno orosile oči.

Članki iz rubrike