požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 14.02.2018 18:35:48

Odbojkarji ACH Volleyja brez možnosti v Belgorodu

www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi tekmi četrtfinala pokala Cev izgubili proti ruskemu Belgorodu z 0:3 (-20, -15, -13). Povratna tekma bo v četrtek, 1. marca, ob 18. uri v Tivoliju.

* Športna palača Kosmos, sodnika: Evers (Belgija) in Grellier (Švica).
* Belgorod: Območajev, Safonov, Grankin 3, Nikolov, Tetjukin 9, Bakun 2, Danilov 2, Porošin, Eremin, Muserskij 9, Kanipov 9, Žigalov 12, Iereščenko 10.
* ACH Volley: Flajs, Đirlić 7, Babkov 6, Kovačič, Purić 1, Pavlovič 2, Satler, Pleško, Brulec, Kök, Mihajlović 1, Pokeršnik 9, Videčnik 2.


Slovenski odbojkarski prvaki se s težke preizkušnje v Rusiji vračajo praznih rok. Pravih možnosti v prvi tekmi četrtfinala pokal Cev proti Belogorodu niso imeli, še največ odpora so tekmecem nudili v prvem nizu. Velikan ruske odbojke, ki ima v svojih vitrinah tudi pokal za zmago v pokalu Cev, je bil od ljubljanske zasedbe boljši v vseh elementih odbojkarske igre, imel je tudi pet razpoloženih igralcev, ki so dosegli devet točk ali več, v gostujoči zasedbi je še najbolj izstopal Jan Pokrešnik z devetimi točkami.

Oranžni zmaji so igralce Belgoroda še najbolj namučili v prvem nizu, pa še v tem so imeli ruski odbojkarji potek tekme v svojih rokah. Že ob prvem tehničnem odmoru so domači vodili z 8:4, nekaj trenutkov kasneje pa je Ljubljančanom uspelo zaostanek prepoloviti (8:10). Ob drugem tehničnem odmoru so zaostajali za tri točke, v končnici pa niso imeli odgovora na igro domačinov.

V drugem in tretjem nizu so igralci trenerja ACH-ja Zorana Kedačiča stik s tekmeci držali le na uvodu niza. V drugem nizu so bili Belgorodu blizu do prvega tehničnega odmora, po njem pa so domači nizali točko za točko in že ob drugem tehničnem odmoru (16:9) je bilo jasno, da Slovenci nimajo možnosti za presenečenje. Na začetku tretjega niza so gosti vodili s 4:2, že ob prvem tehničnem odmoru pa so zaostajali za dve točki. Belgorod je le še povečeval razliko in na koncu zasluženo zmagal.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike