GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 03.02.2018 15:37:56

Ruski športniki pred volitvami ustanovili družbeno gibanje Putin Team

Reuters
Ruski športniki, med njimi nosilci olimpijskih medalj in profesionalni zvezdniki, so pred predsedniškimi volitvami, ki bodo v Rusiji 18. marca, sprožili družbeno gibanje za podporo zdajšnjemu ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, ki se bo na volitvah potegoval za še en mandat kot nestrankarski kandidat. Gibanje nosi ime Putin Team.

Zamisel o oblikovanju gibanja znanih športnikov v podporo ruskemu predsedniku Putinu je 2. novembra lani prvi na svojem Instagram profilu razodel hokejski zvezdnik Aleksander Ovečkin, ki igra v severnoameriški profesionalni ligi NHL.

Nazadnje se je "Putinovi ekipi" pridružil biatlonec Anton Šipulin, član zlate ruske olimpijske štafete 4 x 7,5 km iz Sočija. Šipulin je sicer izpadel s seznama nastopajočih ruskih športnikov za letošnje igre v Pyeongchangu.

Na seznamu podpornikov je tudi aktualni olimpijski prvak v smučarskem teku Aleksander Legkov, ki je bil med ruskimi športniki, ki jim je Mednarodno športno razsodišče Cas odpravilo dopinški suspenz in imajo hipotetične možnosti za odhod na olimpijske igre v Južni Koreji.


Ob Ovečkinu so na seznamu Putinove ekipe še hokejisti Ilja Kovaljčuk, Jevgenij Malkin in Sergej Mozjakin, legendarni odbojkar Sergej Tetjuhin, šahovski velemojster Sergej Karjakin, dvakratna olimpijska prvakinja v skoku v višino Jelena Isinbajeva, boksar Ruslan Provodnikov z vzdevkom Sibirski Rocky.

Na seznamu gibanja so tudi umetnostna drsalca Jevgenij Plušenko in Dimitrij Solovjov ter nekdanji as v smučarskih tekih, nosilec štirih zlatih olimpijskih kolajn Nikolaj Zimjatov.

Med podporniki gibanja je Irina Viner-Usmanova, predsednica ruske zveze za ritmično gimnastiko, soproga enega najbogatejših Zemljanov Uzbekistanca z ruskim potnim listom Ališerja Usmanova ter enega od solastnikov angleškega nogometnega kluba Arsenal.

Kot poroča ruska tiskovna agencija Tass, je podpornik gibanja tudi podpredsednik odbora ruske dume za področje telesne kulture, športa, turizma in mladino Valerij Gazajev.

Značke: zoi 2018, sta

Članki iz rubrike