Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 03.02.2018 08:11:14

Rusi zahtevajo še pravico nastopa za TOLIKO dodatnih športnikov!

Reuters
Tudi podpredsednik ruske vlade Vitalij Mutko zahteva, da po odločitvi Mednarodnega športnega razsodišča (Cas), ki je 28 ruskim športnikom umaknilo suspenz za nastop na olimpijskih igrah, v Pyeongchangu mora nastopiti dodatnih 15 ruskih športnikov.

Mutko, eden glavnih osumljencev za sistemski doping med olimpijskimi igrami v Sočiju 2014, je bil v obdobju ruske dopinške afere, ko naj bi kar država vodila športno prevaro, minister za šport. Tudi sam se je znašel na spisku tistih, ki jim je Mok izrekel doživljenjski suspenz z iger.

Zdaj je podpredsednik ruske vlade v pogovoru za ameriško agencijo AP izpostavil, da je treba 28 ruskih športnikov, ki jim je Cas umaknil suspenz, smatrati za nedolžne, zaradi česar morajo seveda dobiti priložnost za nastop v Južni Koreji.


Mednarodni olimpijski komite odločitve še ni sprejel. V prvem odzivu na odločitev Casa so pri Moku dejali le, da odločitev razsodišča ne pomeni avtomatičnega vabila za igre. A do prvih tekmovanj v Pyeongchangu je vsega šest dni, zato bo moral Mok o primeru odločati bržkone že ta konec tedna, ko v Južni Koreji zaseda izvršni odbor.

Najbolj na očeh sta olimpijski prvak iz Sočija v smučarskem teku Aleksander Legkov in olimpijski prvak v skeletonu Aleksander Tretjakov, ki sta na spisku 15 športnikov, ki želita nastopiti tudi na Korejskem polotoku. Doslej je vabilo za nastop na igrah prejelo 169 ruskih športnikov, ki bodo nastopali v okviru zastave Moka.

Mutko ob tem dodaja, da je ne glede na dolgotrajnost afere v zvezi z obtožbami o sistemskem dopingu in dejstva, da so športniki prisiljeni nastopati s simboli Moka, razpoloženje med ruskimi športniki zelo pozitivno. Ob tem poudarja, da so bili Rusija in njeni športniki žrtev afere, v kateri se kaže, da so obtožbe in dokazi nekdanjega vodje ruskega protidopinškega laboratorija Aleksandra Rodčenkova, ki je zaradi varnosti zbežal v ZDA, brez prave vrednosti. Sam trdi, da je šlo za obdobje, ko se je diskreditacijo Rusije dojemalo kot nekaj modernega.

Značke: zoi 2018, rusija, doping

Članki iz rubrike