andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
4 03.02.2018 13:35:25

Tina Maze je TAKOLE podprla slovenske futsaliste pred nocojšnjim SPEKTAKLOM v Stožicah (FOTO)

Martin Metelko
Slovenska futsal reprezentance bo danes ob 20.45 v Stožicah odigrala drugo tekmo evropskega prvenstva v Ljubljani, tekma proti Italiji pa bo za biti ali ne biti. V primeru poraza je zanje prvenstva konec, če bodo remizirali ali zmagali, pa si bodo zagotovili mesto v izločilnih bojih.

Slovenija se je na prvi tekmi prvenstva s Srbijo razšla z 2:2, na četrtkovi drugi tekmi med Srbijo in Italijo pa je bilo 1:1. To pomeni, da je Srbija z dvema točkama, Slovenija in Italija pa s po eno. Če izbranci selektorja Andreja Dobovičnika danes zmagajo, bodo skupino A končali na prvem mestu, v primeru izida 0:0 bo prva Srbija in druga Slovenija, če pa se bo tekma končala s 3:3 ali višjim remijem, pa bo prva Slovenija in druga Srbija.

Če se tekma konča z 1:1, gresta v izločilne boje Slovenija in Srbija, o prvem mestu bi odločali kartoni (trenutno glede tega slabše kaže Srbom s petimi rumenimi kartoni). V primeru izida 2:2 bi Slovenija končala na vrhu skupine, o drugem potniku med Srbijo in Italijo pa bi spet odločali kartoni.

Dobovičnik se je po četrtkovem remiju med Srbijo in Italijo ozrl proti drugemu tekmecu na domačem turnirju: "Italija je zelo gibljiva ekipa, dosti teče, opravlja hitre menjave, je ekipa z dobrimi prekinitvami. Mi smo želeli zmagati na prvi tekmi, bili smo blizu. V tem trenutku bi bili naprej. Ta scenarij se ni izšel. Na tekmi z Italijo bomo dali vse od sebe."

Danes bo na EP sicer še tekma skupine B med Kazahstanom in Rusijo. Ta se bo začela ob 18.00, pomembna pa bo predvsem za Ruse, ki si še niso zagotovili vozovnice v četrtfinale. Kazahstanci so že naprej, Poljaki pa čakajo na razplet današnjega obračuna.

No, nas bo seveda najbolj zanimalo, kako se bodo odrezali Slovenci, ki jih ne na twitterju podprla tudi Tina Maze. Kako, si lahko ogledate spodaj. 

Značke: futsal, ep

Članki iz rubrike